Acasă » Știri » Sport » Fotbal » „De ce i-am batut pe olandezi cu cureaua!”

„De ce i-am batut pe olandezi cu cureaua!”

De: Cancan 23/09/2008 | 00:00
De ce i-am batut pe olandezi cu cureaua!

Debutul lui Dinamo in Cupa UEFA impotriva olandezilor de la NEC Nijmegen a nascut in tara un imens scandal. Scenele de violenta din timpul partidei, filmate si difuzate ulterior cu obstinatie de catre posturile de televiziune, au fost atribuite exclusiv suporterilor "ros-albilor". Acestia au avut, insa, parte de un proces injust, de vreme ce unii n-au pregetat sa-i condamne fara sa le acorde cuvantul. Practic, ei au fost gasiti vinovati pentru lovirea spectatorilor olandezi, insa nimeni n-a vorbit cu persoanele direct implicate pentru aflarea adevarului netrunchiat.

„Ne-au facut tigani si ne-au scuipat!”

CANCAN l-a descoperit pe, poate, cel mai cautat om din Romania acestor zile. Este vorba despre suporterul dinamovist care s-a catarat pe un perete din plexiglas, le-a lovit pe „gazde” cu o teava metalica si, apoi, cu o curea scoasa de la pantaloni. Suntem departe de ideea de a ne transforma in avocatul suporterului. Dimpotriva! Dezaprobam actele de violenta, asa cum le dezaproba, chiar daca pare incredibil, si protagonistul acelor secvente filmate!

Reporter CANCAN (Rep.): Tu esti „huliganul” si „drogatul” de care se tem toti romanii?

Suporter Dinamo (S.D.) : Sunt doar un suporter care tine la echipa lui. Nu e normal sa mi se puna o eticheta mie si celorlalti suporteri dinamovisti, atata vreme cat nu se stie exact ce s-a intamplat acolo, ca am fost provocati.

Rep.: De cine? Nu cumva e doar scuza ta, a voastra pentru ce ati facut? Era totul premeditat, asa cum v-a acuzat actionarul Vasile Turcu?

S.D.: Vreau sa explic tuturor, sa fie clar. Nu este adevarat ca am fi premeditat ceva. Niciun suporter de pe lumea asta nu vrea raul echipei pe care o sustine, cu atat mai mult noi, care ne dorim cu disperare performante in cupele europene! In ziua meciului din Olanda, am plecat la 15.30 de pe Aeroportul Baneasa. Am ajuns la Bruxelles, de unde ne-au preluat autocarele si ne-au transferat la stadion. Acolo, am ajuns direct. Inca de la inceput, am fost sicanati, provocati de suporterii olandezi, cum se intampla peste tot, de altfel, cu noi, romanii.

Rep.: Concret, cum ati fost provocati?

S.D.: Ne-au facut tigani, ne-au scuipat! Scandau „Tiganii, tiganii!” Apoi, in prima repriza a fost si un eveniment mai neplacut. O femeie, angajata a clubului Dinamo, s-a ales cu capul spart dupa ce un olandez a aruncat in ea cu o baterie de telefon! Femeia a primit ingrijiri, se poate verifica! Dupa ce a inceput repriza a doua, am observat ca se indreapta spre sectorul nostru un grup de 25-30 suporteri olandezi. Steagul grupului din care fac parte, NG, din pacate era singurul legat pe exteriorul peretelui din plexiglas spre care se indreptau suporterii lor. M-am suit pe gard ca sa dezleg steagul, moment in care au inceput sa ma loveasca. Au dat in mine cu o teava metalica, pe care am apucat-o dupa a doua, a treia lovitura si am reactionat si eu. Intre timp, zburau tortele de o parte si alta a gardului, pe deasupra capului meu.

Rep.: Vasile Turcu declara ca orice ar fi fost, voi nu ar fi trebuit sa ripostati.

S.D.: In acele momente, am vrut doar sa ma apar, instinctual. Eram lovit cu scaune, cu tevi, cu cozi de steaguri. I-as pune lui Vasile Turcu doar o intrebare: Daca vreun olandez de la tribuna oficiala ar fi incercat sa-i fure haina, cum ar fi reactionat? Sau nu reactiona? Eram sub presiune pentru ca olandezii ma loveau. Ajutat insa si de alti colegi de la peluza, am reusit apoi sa iau steagul. M-am simtit in pericol, evident. Intr-un tarziu au aparut si jandarmii?

„Regret enorm, insa am fost provocati”

Rep.: Dar episodul in care ii loveai cu o curea…

S.D.: Toti ma judeca de ce i-am batut pe olandezi cu cureaua! Am explicat ca asa am simtit sa fac atunci, sa ma apar. Eram marcat si de ce i se intamplase acelei femei, umpluta de sange. N-am vrut decat sa scap. Se vede in imagini ca, dupa ce am dat de cateva ori sa-i indepartez, am coborat de pe gard. Problema e a organizatorilor care n-au facut o zona tampon intre noi si suporterii olandezi.

Rep.: La final, insa, vi s-a permis sa parasiti stadionul escortati de politie! N-au mai fost incidente?

S.D.: Au continuat sa fie, sa fim umiliti. Doi fotbalisti de la NEC au scuipat spre noi, in timp ce faceau turul de onoare. N-am mai raspuns acestei sfidari.

Rep. Cel mai vehement a fost Vasile Turcu. A declarat ca v-a finantat deplasarea si ca voi v-ati dovedit „niste huligani, drogati”?

S.D.: Nimic nou. A repetat vesnica placa, ca ne da bani. Vreau sa spun doar atat: Elyass a organizat intreaga excursie, iar fiecare dintre noi a platit 165 de euro ca sa ne sustinem favoritii. Noi mergem pe banii nostri si consideram inacceptabil sa ne fie denigrata imaginea, sa se spuna despre noi ca am mers pe banii altora si sa fim catalogati drogati. Apropo, 50 de suporteri am fost si ne-am facut examenul toxicologic, de unde reiese ca n-am consumat nicio substanta interzisa. Pur si simplu suntem doar niste suporteri fanatici, nu suntem niste drogati. Noi am demonstrat cu documente ca nu ne-am drogat, sa ne demonstreze si altii ca ne-a platit deplasarea! Atunci, n-o sa mai asteptam sa fim interzisi, nu vom mai veni noi la meciuri. Domnul Turcu incearca sa ne dezbine, mergand pana acolo incat am auzit ca a adus jigniri si la adresa site-ului nostru. Se pare ca toti care nu sunt de acord cu dansul, sunt profitori, golani ori drogati!

Rep.: Regreti ce s-a intamplat acolo sau tine de filozofia unui suporter fanatic sa faca astfel de acte de violenta?

S.D.: Sincer, regret enorm ca s-a ajuns sa avem emotii pana joi (n.n. – cand se judeca cazul Dinamo la UEFA), insa consider ca suporterii dinamovisti au fost provocati si ca toti ar fi raspuns asa!

Cei 10-20 de huligani din tribuna au venit premeditat pentru asemenea scandaluri. De ce au venit derbedeii aia cu torte? Ca sa faca rau echipei” Huligani complexati si vagabonzi. Au venit aici pentru bataie, nu pentru meci” Acesti derbedei trebuie sa fie arestati” Vom face adresa scrisa la UEFA in care vom anunta ca fanii nostri nu vor mai insoti echipa la meciurile din deplasare” Cristi Borcea

Au venit 80 de derbedei si de vagabonzi care i-au facut rau lui Dinamo” Au batut atata drum ca sa faca de ras pe Dinamo si Romania” Daca vinovatii nu vor fi gasiti si arestati, ma retrag din fotbal” Vasile Turcu

Adrian Nicolae

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...