fire

Un incendiu produs miercuri intr-o mina de carbune din nord-estul Chinei s-a soldat cu 24 de morti, a anuntat agentia oficiala de presa Xinhua (China Noua).

Incendiul, care s-a produs intr-o mina din provincia Liaoning, s-a soldat, totodata, cu 52 de raniti, a anuntat China Noua, care citeaza compania de stat ce administreaza aceasta mina, Fuxin Coal Corporation.

Agentia nu a facut precizari cu privire la originea incendiului.


Accidentele miniere sunt curente in China, tara care este unul dintre cei mai mari consumatori mondiali de carbune si unde operatorii ocolesc deseori normele de securitate.

Anul trecut, China a inregistrat nu mai putin de 589 de accidente legate de activitati miniere, care s-au soldat cu 1.049 de morti sau disparuti, potrivit cifrelor guvernamentale. Aceasta constituie totusi o scadere, pentru ca numarul accidentelor si bilantul sunt inferioare mediei de 24 la suta din 2012.
Autoritatile chineze se straduiesc sa inchida minele mici, afectate cu precadere de accidente, pentru a consolida industria miniera nationala.

Printre accidentele cele mai recente, 22 de persoane au murit in iunie intr-o mina de carbune situata in apropiere de orasul Chongqing, in sud-vest, iar 20 de persoane au murit in aprilie intr-o mina din provincia Yunnan, tot in sud-vest, care a fost inundata brusc.

Sursa: Mediafax
 

Citeste despre: incendiu, mina, china, morti, accidente


Share On Facebook