boboteaza

Un tanar a avut o idee ingenioasa de a face bani. A postat un anunt pe un site de anunturi, prin care vinde o cruce scoasa din apa de Boboteaza. Pretul este de 150 de euro. Usor negociabil!
 

Nu este o simpla cruce, ci una sfintita. Tanarul spune ca acea cruce este scoasa din Lacul Siutghiol, pe data de 6 ianuarie 2016. Crucea a fost aruncata in apa de Preacuviosul Nicusor.

cruce boboteaza

 

''Vand cruce de lemn, sfintita, scoasa din Lacul Siutghiol cu ocazia sarbatorii de Boboteaza 6 ianuarie 2016. Crucea a fost aruncata in apa de Preacuviosul Nicusor la o distanta de aprox. 200 m de la mal. Arata impecabil.Pret usor negociabil 150 euro'', scrie Adi pe site-ul de anunturi.

 

La Boboteaza se arunca in apa inghetata o cruce
 

In cele mai multe sate, dar si in mediul urban exista obiceiul de a arunca, la Boboteaza, o Cruce in apa. Astfel, dupa oficierea slujbei religioase din biserica, credinciosii insotiti de preot pornesc in procesiune catre o apa curgatoare pentru „sfintirea apelor“.

Atunci, preotul arunca o cruce in apa inghetata, iar flacaii mai curajosi se scufunda sa o recupereze. Cel care scoate crucea din apa este rasplatit cu fructe, colaci si bani.

 

Loredana Toma
 

Citeste despre:alex tasa, cruce sfintita, preacuviosul nicusor, lacul siutghiol


Share On Facebook