stire internationala

La ediţia din acest an a premiilor industriei muzicale britanice Brit Awards, cele mai multe trofee le-a câştigat cântăreaţa Adele.

Artista, care a închis gala cu o interpretare emoţionantă a piesei ”When We Were Young”, s-a impus la patru categorii. Astfel, ea a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun album britanic al anului – ”25”, dar a câştigat un trofeu şi pentru cea mai bună melodie britanică a anului – ”Hello”.

Justin Bieber s-a impus la categoria cântăreţul internaţional al anului
Justin Bieber s-a impus la categoria cântăreţul internaţional al anului

Totodată, a plecat acasă şi cu premiul pentru cea mai bună artistă britanică, dar i-a fost acordat şi premiul pentru succes global.

James Bay a câştigat premiul pentru cel mai bun artist britanic
James Bay a câştigat premiul pentru cel mai bun artist britanic

La cea de-a 36-a ediţie Brit Awards, James Bay a câştigat premiul pentru cel mai bun artist britanic, iar Coldplay a luat trofeul pentru cel mai bun grup britanic al anului. Cântăreaţa internaţională a anului a fost desemnată Bjork, iar cântăreţul internaţional al anului — Justin Bieber. Trupa australiană Tame Impala s-a impus la categoria ”cel mai bun grup internaţional”, iar grupul One Direction, a luat premiul pentru cel mai bun videoclip, cu piesa ”Drag Me Down”.
De asemenea, lui David Bowie i-a fost acordat postum premiul "Icon".

Ruxandra Patru
 

Citeste despre: adele, justin bieber, premii, brit awards, trofee, muzica


Share On Facebook