CANCAN.ro a fost prezent la premiile TV Mania, unde a întâlnit-o şi pe Andreea Esca. Prezentatoarea TV a fost felicitată pentru 20 de ani de când se află la cârma celor mai urmărite ştiri.

Despre Andreea Esca am putea vorbi şi scrie ore în şir. Poate zile. Este una dintre persoanele publice care a rămas la fel peste ani, deşi este, până la urmă, o celebritate. Şi când spunem la fel, ne referim la faptul că este o persoană transparentă, foarte modestă, care oferă interviuri (da, şi Andreea vorbeşte cu presa), este conştientă de statutul său, este, de asemenea, o familistă convinsă, vine însoţită aproape la toate evenimentele însoţită de soţul ei. Ce-i drept, este o prezenţă rară când vine vorba de mondenităţi. Noi am întâlnit-o la premiiile TV Mania, unde a şi câştigat premiul pentru 20 de ani la pupitrul ştirilor Pro TV. Întreaga ţară o cunoaşte pe Andreea Esca. Cel puţin de la ştiri. Noi, cei de la CANCAN.ro, vă prezentăm un interviu cu prezentatoarea TV, care a vorbit fără menajamente şi despre cele mai emoţionante momente pe care le-a avut de-a lungul timpului.

”Am câştigat un premiu frumos, uite, pentru 20 de ani la pupitrul ştirilor Pro TV. Orice premiu pe care îl primesc este important, pentru că deşi oamenii cred, uite, a mai câştigat, dar este foarte important. Eu cred că este foarte important să rămâi într-un loc decât să ajungi acolo. Şi este foarte greu să menţii interesul, fidelitatea, dragostea oamenilor cărora te adresezi. Şi atunci, de fiecare dată când vine un astfel de premiu pentu mine este o foarte mare mulţumire sufletească. Sunt chiar mai mult de 20 de ani de carieră, pentru că am început în ianuarie 1992 la SOTI, sunt 20 de ani de Pro TV şi sunt foarte fericită pentru că am avut această şansă extraordinară să pot face atât de multă vreme ceva care îmi place.”, a declarat Andreea Esca, pentru CANCAN.ro.

Pentru că orice loc de muncă înseamnă seriozitate, implicare şi de multe ori sacrificii, CANCAN.ro a întrebat-o pe Andreea Esca dacă a fost nevoită să renunţe la alte lucruri importante pentru meseria de jurnalist. ”N-am făcut sacrificii pentru că, nu ştiu, pentru că niciodată nu mi-am pus problema în acest fel, pentru că am făcut întotdeauna ceea ce mi-a plăcut, chiar dacă am renunţat la alte lucruri, nu am considerat că erau nişte sacrificii, ci că pur şi simplu nu făceam acele lucrui pentru că îmi plăcea mai mult să fiu la pupitrul ştirilor sau să realizez un reportaj, sau să fac un interviu. ”, a mai spus vedeta TV.

A plâns la tv

Andreea Esca este fără doar şi poate un profesionist, însă de-a lungul timpului au fost lucruri care au impresionat-o atâţt de ult încât nu a putut să nu lăcrimeze, chiar dacă se afla în direct. Prezentatoarea ştirilor de la ora 19:00, de la Pro TV, susţine că este uman să fii emoţionat în astfel de situaţii. ” Au fost foarte multe ştiri care m-au impresionat în 20 de ani. Extrem de multe. Cea mai recentă a fost cea de la Colectiv, de exemplu, care a durat şi durează şi e un lucru despre care am relatat foarte multă vreme şi care te încarcă emoţional extrem de mult. A fost, de exemplu, catastrofa aceea de la Maternitatea Polizu, unde au murit foarte mulţi copii. Au fost extrem de multe lucruri care m-au impresionat. Nu mă feresc să plâng. Dacă îmi vine să plâng, atunci plâng. Nu mă gândesc că cineva se aşteaptă să vadă ăîn faţa televizroului un robot, iar dacă se aşteaptă la asta eu nu sunt un robot. Atâta vreme cât înţelegi ceea ce spui şi trec prin sufletul tău, prin emoţiile tale nu ai cum să rămâi stană de piatră, deci nu ţin să fac asta, dar, desigur, viaţa merge mai departe şi asemenea unui chirurg care vede lucruri greu de dus în fiecare zi, după aceea se duce acasă şi are o viaţă. Aşa şi eu, tebuie să mă detaşez şi să merg mai departe, dar asta nu înseamnă că uit, că şterg cu buretele şi merg mai departe, toate lucrurile astea se aşează undeva şi rămân în tine. Este foarte greu, mai ales când ai şi tu copii, mai ales când ai părinţi bătrâni, devii foarte sensibil şi foarte emotiv atunci când sunt subiecte legate de copii, de oameni în vârstă. Deci, cred că a fost o reacţie normală pe care ar fi avut-o orice om de bun simţ. ”, a mărturisit Andreea Esca.

Întâmplări amuzante

Întrebată dacă a trăit şi momente neaşteptate, care i-au stârnit râsul, prezentatoarea TV a declarat că a avut parte şi de astfel de experienţe. ”Nu ştiu să spun o întâmplare mai haioasă. De exemplu, am căutat casa lui Aznavour (Charles Aznavour - celebrul diplomat francez, scriitor şi cântăreţ), pentru că nu nimeream, era într-un sat destul de departe de Marsillia, unde am făcut interviul, ultimul interviu pe care l-am făcut cu Charles Aznavour, şi am căutat foarte mult. Ne-a tot încurcat GPS-ul şi am tot trecut pe lângă casa lui de foarte multe ori.”, a mai spus prezentatoarea TV.

A lansat site-ul Alistmagazine.ro

” Sunt foarte îndrăgostită de tot ceea ce înseamnă jurnalism şi îmi place să-l găsesc şi să-l pactic în toate formele posibile. Şi după mulţi ani de ştiri, şi de televiziune, care va rămâne întotdeauna prima mea dragoste şi cea mai mare, mi-am dat seama că nu aveam suficient timp să stau de vorbă cu un invitat. Mi se părea că e timpul este foarte limitat, iar la noi în televiziune un minut înseamnă foarte mult. Şi tot timpul parcă aş mai fi stat, aş mai fi vrut să aflu lucruri şi aşa am început emisiunea la Radio, la Europa FM, emisiune pe care o relizez în fiecare sâmbătă la ora 12:00, dar şi aşa, emisiunea iniţial am avut-o de 40 de minute, după care s-a transformat într-o ora şi ttreizeci de minute, pentru că ne-a plăcut şi s-au născut nişte poveşti foarte frumoase. Şi uite aşa am trecut pe radio. După ce am fost director editorial la o revistă glossy 10 ani şi am încercat şi am văzut ce înseamnă print. Am zis, ce a mai rămas, online-ul, care îmi dă libertatea să fac ceea ce vreau. Ăsta e cel mai frumos lucru din toată viaţa mea, am reuşit să fac tot ceea ce mi-am propus.”, a conchis Andreea Esca, pentru CANCAN.ro.

Larisa Ciută

Citeste despre: andreea esca, interviu andreea esca, andreea esca lacrimi, andreea esca plange


Share On Facebook