Loading the player...

Toţii şefii statului care au ocupat cândva locul de cinste de la Cotroceni au o serie de privilegii de care încă se bucură.

Şi-o vor face pe tot parcursul vieţii, fiindcă dacă li s-a încheiat mandatul, acest lucru nu înseamnă că li s-a „sistat“ şi întreaga listă de beneficii.

Cum este literă de lege că orice şef al statului are garantat asigurată paza şi protecţia din partea agenţilor SPP, că beneficiază de o locuinţă, dar şi de-o indemnizaţie lunară, la fel se întâmplă şi în cazul automobilelor.

Toţii şefii statului se bucură şi de câte o maşină, care le „rămâne“ la finalul mandatului
Toţii şefii statului se bucură şi de câte o maşină, care le „rămâne“ la finalul mandatului
Maşinile tututor foştilor preşedinţi rămân la aceştia, iar fie că îi aducem în discuţie pe Traian Băsescu sau pe Emil Constantinescu, toţi cei care au ocupat locul de cinste de la Cotroceni au voie să se şi deplaseze oriunde, fără niciun fel de interdicţie.

Mercedesul la nevoie se cunoaşte

CANCAN.ro v-a pregătit o serie de imagini cu maşinile pe care le folosesc acum foştii şefi ai statului pentru a se deplasa, în special prin Capitală.

Dacă preşedintele în funcţie Klaus Iohannis, are cel mai nou model al unui Mercedes S-Class, pe care administraţia prezidenţială l-a comandat pentru acesta, Emil Constantinescu se deplasează c-o maşină puţin mai... modestă.

Constantinescu are un Mercedes S-Classe, iar în acest automobil a şi fost pozat de CANCAN.ro în dimineaţa de miercuri, când se afla pe lângă Casa Presei, din Capitală. Se pare că acest fost şef al statului a fost cam „abandonat“ la capitolul maşini. Nici măcar Ion Iliescu nu este chiar atât de „în urmă“ când vine vorba de maşina în care se urcă atunci când are de ajuns undeva şi se grăbeşte.

Iliescu merge, de obicei, tot pe bancheta din spate a unui Mercedes S-Classe, din care a fost pozat atunci când cobora pentru a ajunge la cele mai multe dintre evenimentele oficiale.

La fel, Traian Băsescu are în posesie un Mercedes S-Classe, însă e o versiune care a fost lansată acum o generaţie. Pe bancheta din spate al unui asemenea automobil, „Băse“ a fost fotografiat de nenumărate ori fostul şef al statului, când a ales să iasă la plimbare.

Mădălina Moraru

 

Citeste despre: masini, emil constantinescu, traian basescu, klaus iohannis, ion iliescu


Share On Facebook