stiri

Showbizul nostru s-a schimbat mult faţă de cel de la începutul anilor ’90, atunci când această expresie nici nu fusese inventată.

Privind, însă, oamenii de valoare din showbizul de azi o să vedeţi că majoritatea era pe val şi atunci, ba mai mult, mulţi dintre ei erau vedete încă din anii '80. Iată ce vedete autohtone au reuşit să se menţină în top şi astăzi, ei nu sunt doar vechi, ci şi rezistenţi în timp, valoroşi şi nişte adevărate modele!

Andreea Marin (41 de ani) – 23 de ani de carieră

Cariera Andreei Marin este legată de televiziune, mai exact de Televiziunea Publică, unde a debutat încă de la 19 ani, ca prezentatoare a emisiunii pentru copii „Ţara lui piticot”.

Andreea Marin si-a inceput cariera in presa de tanara si se pare ca si-a ales calea corecta in viata
Andreea Marin si-a inceput cariera in presa de tanara si se pare ca si-a ales calea corecta in viata
Se întâmpla la TVR Iaşi, pentru ca mai apoi să devină prezentatoare de ştiri la Bucureşti. Show-ul „Surprize, surprize” i-a adus faimă, influenţă şi bani. Andreea a ieşit din lumea televiziunii, dar numele ei are aceeaşi notorietate ca şi în trecut.
Vedeta Tv si-a castigat respectul celor din jur prin munca si seriozitate
Vedeta Tv si-a castigat respectul celor din jur prin munca si seriozitate

 

Loredana Groza (45 de ani)- 32 de ani de carieră

Loredana este fără doar şi poate cea mai populară artistă din România, cu 32 de ani de carieră în spate. Totul a început în anul 1984, atunci când a câştigat, la doar 14 ani, concursul de tinere talente, „Steaua fără nume”, la fel ca în 1985 şi 1986. Tot în ’86 câştigă şi trofeul de la „Mamaia”, pentru interpretare.

Evolutia Loredanei Groza pe plan profesional
Evolutia Loredanei Groza pe plan profesional
Din acel punct începe o carieră fulminantă, cu 20 de albume scoase pe piaţă şi cu zeci de single-uri care au ajuns super-hit-uri. Marea calitate a Loredanei este faptul că a reuşit să se reinventeze şi să rămână actuală şi astăzi. Pe lângă cariera muzicală, Lori a jucat şi în opt filme şi cinci telenovele, iar în prezent este jurat la „Vocea României”, de la Pro TV.
Interpreta isi surprinde fanii de fiecare data cand apare pe scena pentru ca alege tinute care sa atraga atentia tuturor
Interpreta isi surprinde fanii de fiecare data cand apare pe scena pentru ca alege tinute care sa atraga atentia tuturor

 


Gabriel Cotabiţă (60 de ani) – 41 de ani de carieră
A debutat acum 41 de ani, în 1975, iar în toţi aceşti ani, Gabriel Cotabiţă a rămas în prim-plan. De la debutul său în muzică a fost vocalist în mai multe trupe, ca Redivivus, Basorelief, Fapt Divers, chiar Holograf, înaintea lui Dan Bittman şi în prezent VH2. A fost şi solist de muzică uşoară, postură din care a cântat pe scenele festivalelor Mamaia şi Cerbul de Aur. La începutul anilor ‘90 a cochetat şi cu televiziunea, ocupând funcţia de director muzical şi realizator de emisiuni la Tele 7abc. A fost şi prezentator al festivalului internaţional Callatis şi se laudă cu unul dintre cele mai puternice fancluburi din ţară, înfiinţat în 1991. Interpretul celebrei melodii „Noapte albastră” rămâne şi astăzi în prim-plan, mai ales după incidental neplăcut de anul trecut, atunci când cântăreţul a stat în comă mai bine de 3 săptămâni în urma unui infarct.

 

Mihaela Rădulescu (46 de ani) – 22 de ani de carieră
Una dintre cele mai de succes vedete de televiziune din ultimii 20 de ani, Răduleasca a prezentat multe emisiuni care au făcut-o cunoscută. Şi-a făcut debutul la Tele 7abc, în „Nocturna pe 16 mm”, urmată de „Weekend abc”, apoi pentru aproape un an a fost redactor-reporter la matinalul de la Pro TV prezentat de Florin Călinescu. A urmat „Duminica în familie”, emisiune de la Antena 1 pe care a prezentat-o timp de şapte ani şi care i-a adus adevărata consacrare.

Mihaela Radulescu face parte din juriul de la
Mihaela Radulescu face parte din juriul de la "Romanii au Talent" de la PRO TV
A revenit „pe sticlă” în 2012, cu emisiunea „Alegerile Mihaelei”, de la Realitatea TV, iar de anul trecut ea este jurat la emisiunea “Românii au talent”, de la Pro TV. Relaţia de dragoste cu austriacul Felix Baumgartner, primul om care a sărit din stratosferă, a făcut-o cunoscută şi în afara României.


Gabriela Cristea (41 de ani) – 24 de ani de carieră

Gabriela Cristea a debutat la TVR în 1994, ca prezentator al concursului Eurovision. Până în februarie 1996 a prezentat diverse emisiuni matinale şi de divertisment la Tele 7abc. S-a mutat apoi în Pache Protopopescu, la Pro TV, unde a fost PR Manager în campania ProNato şi prezentator. În perioada 2000- 2005 a fost prezentator de ştiri din sport şi co-prezentator al unei emisiuni matinale la B1 TV. Din 2007
a început colaborarea cu Kanal D, unde a prezentat mai multe emisiuni: “Un nou început” , “Noră pentru mama”, “Draga mea prietenă”, iar din 2013, prezintă emisiunea “Te vreau lângă mine”.

 

Monica Anghel (44 de ani) – 30 de ani de carieră
A debutat în muzică în ‘86, la 14 ani, când a câştigat primul premiu important la Festivalul de muzică uşoară “Bucureşti 1986”, iar zece ani mai târziu a câştigat Cerbul de aur cu piesa “Spune-mi”. În acelaşi an a participat la Festivalul Mamaia unde a obţinut premiul I la secţiunea Interpretare. A lucrat cu mulţi compozitori, printre care şi Cornel Fugaru, cu care a obţinut toate trofeele internaţionale. A luat de două ori trofeul în Australia, a fost premiată în Macedonia, Finlanda, Germania. S-a remarcat în cadrul grupului Divertis, atât prin talentul de actriţă, cât şi prin melodiile interpretate în stil umoristic. În afară de cariera muzicală şi una de succes în televiziune, în 2008 Monica Anghel a devenit şi om de radio, intrând în echipa Europa FM, unde a realizat, pentru mulţi ani, emisiunea matinală ''Deşteptarea''.

 

Andreea Esca (43 de ani) – 24 de ani de carieră

Andreea Esca este, cu siguranţă, cea mai cunoscută prezentatoare de ştiri din România. Debutul Andreei Esca a avut loc în anul 1992 când, la sfatul unui prieten, s-a prezentat la interviul pentru postul de prezentator de ştiri al postului SOTI. De aproape 21 de ani ea prezintă principalul jurnal de ştiri al Pro TV, de la ora 19.00, devenind o emblemă a postului din Pache Protopopescu.

Andreea Esca este considerata cea mai buna prezentatoare de stiri din Romania
Andreea Esca este considerata cea mai buna prezentatoare de stiri din Romania
Andreea ne zâmbeşte de
24 ani cu aceeaşi naturaleţe şi ne prezintă cele mai importante ştiri ale zilei în stilul ei inconfundabil. Face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel activitatea sa de prezentator TV nu s-a oprit doar pe teritoriul României, Andreea a făcut transmisiuni în direct din Franţa, SUA, Spania, etc.


Ştefan Bănică Junior (48 de ani) – 30 de ani de carieră

Ştefan este unul dintre cele mai complexe vedete autohtone. Cântăreţ, actor de teatru şi film, comedian şi prezentator TV, fiul marelui Ştefan Bănică a reuşit de tânăr să se afirme şi este şi astăzi, după mai bine de 30 de ani, în lumina reflectoarelor şi a blitz-urilor. Succesul imens avut ca protagonist în filmul „Liceenii” a fost rampa lui de lansare. S-a apucat de cântat şi a reuşit să fie cunoscut cu stilul Rock N’Roll, după ce la începutul anilor ‘90 s-a făcut remarcat cu sketch-urile lui umoristice, alături de Emilia Popescu.

 

Dan Bittman (53 de ani) – 30 de ani de carieră

Numele lui Dan Bittman se confundă cu cel al trupei Holograf, al cărei solist şi lider este încă din 1986. Înainte de a fi cooptat în formaţie, în locul lui Gabriel Cotabiţă, el a mai cântat la Blitz, Domino şi Iris. De când a intrat însă în Holograf, a devenit nedespărţit de colegii lui, alături de care a reuşit să scoată hit-uri an de an până în prezent. În 1994 a reprezentat România la Eurovision, unde a ocupat locul 21, iar din anul 2001 a devenit prezentator TV, la Televiziunea Naţională, unde timp de aproape un deceniu a realizat emisiunile „Bravo Bravissimo” şi „Dănutz SRL” iar la Antena 1 a făcut parte din juriul emisiunii X Factor. A jucat şi în patru filme, cele mai cunoscute fiind „Orient Express” şi „Supravieţuitorul”. Bittman are şi o carieră solo, ultima lui piesă, “Şi îngerii au demonii lor”, are peste 11 milioane de vizualizări pe You Tube.

 

Cătălin Botezatu (49 de ani) – 32 de ani de carieră

Alexandria, Bote este unul dintre cei mai cunoscuţi creatori de modă din România. Şi unul din puţinii designer de la noi care se poate mândri cu prezentări de modă organizate pe toate continentele, ce i-au adus de-a lungul anilor şi multe premii internaţionale. Cătălin a început ca manechin, în 1984, când a intrat în cea mai tare echipă de modele de la noi, cea a Zinei Dumitrescu. În 1985 a obţinut titlul de „Cel mai bun manechin al anului în Europa”, în cadrul unei competiţii care a avut loc la Frankfurt. Preferatul Zinei Dumitrescu a absolvit cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut drept professor.


Teo Trandafir (47 de ani) – 22 de ani de carieră

Este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV. Om de radio la începutul anilor ’90, Teo a debutat în televiziune în anul 1994, ca prezentatoare a matinalului „Bună dimineaţa, România”, de la Tele 7abc, alături de Mircea Badea. Din 1997 a trecut la Antena 1, unde a prezentat „Dimineaţa devreme”, iar în 2001 s-a mutat la Pro TV unde notorietatea ei a explodat, ca gazdă a emisiunii „Teo”. În 2006 părăseşte postul ProTV pentru postul de televiziune Romantica, unde a devenit director şi realizator al propriului show. În 2007 şi-a încheiat colaborarea cu Romantica, a plecat spre postul de televiziune Prima TV, unde a realizat emisiunea de scurtă durată Teo Live Show în 2008. La începutul lui 2012 Teo Trandafir a primit un rol în serialul de televiziune Pariu cu viaţa, difuzat de ProTV. În septembrie 2013 a revenit în forţă, ca prezentatoare a „Teo show”, la Kanal D, acolo unde este şi în prezent.

 

Oana Pascaru

Citeste despre: vedete care au ramas in presasa, andreea marin, loredana celemai vechi vedete


Share On Facebook