Acasă » Știri » Știri interne » Celebrul ”Crocodilul” face dezvăluiri-bombă din Costa Rica: ”Sunt o victimă politică! Procurorul m-a ameninţat direct: Vei îmbătrâni la închisoare!”

Celebrul ”Crocodilul” face dezvăluiri-bombă din Costa Rica: ”Sunt o victimă politică! Procurorul m-a ameninţat direct: Vei îmbătrâni la închisoare!”

De: Cancan 04/04/2017 | 19:30

Ticăie o adevărată bombă într-unul dintre dosarele sonore de la Înalta Curte. Unul dintre inculpaţi, stabilit în Costa Rica, denunţă faptul că procurorii de caz l-ar fi ameninţat că va îmbătrâni în închisoare dacă nu va semna un aşa-zis ”pact cu Diavolul”! Celebrul ”Crocodilul”, condamnat în primă instanţă în dosarul ”Măcelului de la Plaza Mall” , mărturişeşte că totul i s-ar fi ”tras” după ce a refuzat să sprijine campania PDL.

Bogdan Dumitrache, zis ”Crocodilul” a părăsit România în urmă cu un an şi jumătate, iar azi are o mare afacere în Costa Rica. Deţine una dintre cele mai cunoscute firme de securitate din America Centrală şi are peste 250 de angajaţi. De acolo, el susţine că ”în România se întocmesc dosare la comandă la aproape 30 de ani de la Revoluţie. Un caz evident este şi dosarul meu, nr. 5276/2/2013 de la Înalta Curte. În această cauză, am fost arestat preventiv în 2008 pentru o altercaţie produsă în mall Militari, la care n-am participat. Există dovezi în acest sens! Am fost ţinut în arest timp de o lună şi două săptămâni împreună cu alte trei persoane. Apoi, Curtea de Apel Bucureşti m-a pus în libertate deoacere nu existau probe incriminatorii la adresa mea”.

N-a acceptat ”pactul” din biroul procurorului

La interval de 5 ani însă, lucrurile s-au întors 180 de grade, aşa cum arată Dumitrache: ”În februarie 2013, am fost ridicat de către lucrători DIICOT şi prezentat în faţa procurorului Marian Gherman. Acesta mi-a adus la cunoştinţă că a preluat dosarul meu din 2008. Din momentul în care m-am aşezat pe scaun, flancat de doi mascaţi şi doi poliţişti, înainte de orice declaraţie referitoare la cauza în care eram cercetat, mi-a cerut în mod direct şi fără menajamente să dau declaraţii compromiţătoare la adresa fostului procuror Maximilian Bălăşescu”. La acea dată, Bălăşescu era arestat, dar dosarul său nu fusese înaintat în instanţă. Se căutau în continuare probe!

”Crocodilul” povesteşte că ”Procurorul Marian Gherman cunoştea că eu eram într-o relaţie de amiciţie cu Maximilian Bălăşescu, deoarece aveam acelaşi hobby – motociclismul. Mentionez că domnul Gherman mi-a prezentat o imagine negativă a fostului procuror Maximilian Bălăşescu şi mi-a cerut în mod repetat şi insistent să scriu o declaraţie incriminatorie spunându-mi că dacă nu-l ajut, nici el nu mă ajută cu schimbarea încadrării juridice a faptei mele din 2008 şi în caz contrar voi îmbătrâni în puscărie! Nu am cum să uit vreodată acele cuvinte, mai ales că după cum decurge procesul meu este pe cale să se întâmple ce mi-a spus atunci. Sincer, eu sunt o persoană cu credinţă şi nu i-am putut aduce acuzaţii mincinoase procurorului Bălăşescu. Am refuzat să fac vreun pact. Nu îmi era teamă că voi fi condamnat pentru că ştiam că nu luasem parte la acel conflict spontan, dar se pare că m-am înşelat. Chiar la începerea altercaţiei, eu mă retrăsesem. De altfel, părţile vătămate au declarat negru pe alb în toate fazele procesuale că eu am plecat când s-a iscat încăierarea.

Atunci, nu realizam motivul pentru care se dorea să-i fie fabricat un dosar lui Maximilian Bălăşescu. Ulterior, după ce fostul procuror (n.n. – Bălăşescu) a făcut dezvăluiri la România TV, am înţeles că acesta nu asculta de comenzile dictate de conducerea de la acel moment a Parchetului General. Ca să vedeţi cum s-au făcut cărţile, am aflat apoi că Marian Gherman este finul procurorului Marius Iacob, adjunct pe atunci în Parchet, deci…”.

”Crocodilul” consideră, aşadar, că a fost o victimă colaterală a războiului dintre procurori. ”Faptul că n-am colaborat cu anchetatorul Marian Gherman mi-a fost fatal. Doar eu şi cei din anturajul meu am fost trimişi în judecată, iar mie mi s-a aplicat la Curtea de Apel o pedeapsă de 8 ani şi 9 luni de închisoare în ciuda oricărei probe care îmi argumentează nevinovăţia. Deşi au existat plângeri penale şi certificate medico-legale din partea persoanelor din anturajul meu, care au fost tăiate în încăierare, acestea nu au fost luate în seamă de procurorul Gherman”.

Mai mult, Bogdan Dumitrache declară că judecătorii nu au luat în calcul că partea vătămată a făcut o declaraţie clară (VEZI AICI declaraţia descoperită de CANCAN.ro): ”Aceasta a arătat că(…) Conform amintirilor mele pe care le am, îi pot separa pe cei ce i-am văzut pe camere. Există o o persoană din grupul iniţial de 6-7 la care am făcut referire şi care nu s-a implicat în acest incident, respectiv o persoană tatuată în cap. Restul toate au avut rol activ. (…) După ce l-am privit pe Bogdan Dumitrache, prezent în sala de judecată, confirm că despre el este vorba, cu grad de certitudine. Este persoana care nu s-a implicat”.

Aceasta este declaraţia care arată că Bogdan Dumitrache nu a participat la altercaţie
Aceasta este declaraţia care arată că Bogdan Dumitrache nu a participat la altercaţie

Răzbunarea ”partidului”

Pe de altă parte, Bogdan Dumitrache crede cu tărie că dosarul său este unul cu un pronunţat iz politic. ”Înainte de altercaţia de la Plaza Mall din 2008, persoane marcante din stafful Partidului Democrat Liberal, aflat atunci la putere, m-au abordat pentru a sprijnini candidaţii în campania electorală. Voiau un soi de protecţie din partea mea în cartierul unde îmi derulam afacerile. Primarul din aceea perioadă, domnul Cristian Poteraş, mi-a cerut să susţin candidatul PDL la Parlament. Mi-a promis atât mie, cât şi altor persoane din anturajul meu, că dacă îl vom ajuta, vom dispune de multe favoruri din partea sa, însă am refuzat categoric. Acest lucru a constituit încă un motiv ca să fie fabricat dosarul în care eu şi alte persoane am fost arestaţi. Avea să explice ulterior procurorul Maximilian Bălăşescu în interviul de la RTV că, de fapt, totul a fost ordonat de conducerea Parchetului General”.

Aflat în Costa Rica, ”Crocodilul” trage un semnal de alarmă şi cu privire la felul în care ”curge” procesul de la Înalta Curte. ”Mă pune pe gânduri faptul că, până acum, completul de la instanţa supremă a respins cererea avocatului meu de a reaudia partea vătămată, dar a respins şi audierea fostului procuror de caz Maximilian Bălăşescu, care putea confirma cele susţinute de mine. Să fie sau nu doar o coincidenţă că acest complet l-a condamnat pe procurorul Bălăşescu într-un alt dosar. Oare să fie o întâmplare?!

Eu nu doresc decât să fiu judecat după probele din dosar şi nu după jocurile din Justiţie sau politică. E clar că se urmăreşte o condamnare cu orice preţ într-un dosar fabricat politic de la cap la coadă! Această situaţie din dosarul meu nu este singulară, sunt şi altii care au primit pedepse cu executare în baza unor probe contrafăcute de procurori sau a unor decizii oarbe luate de judecători. În condiţiile în care nu voi găsi dreptate în Justiţia din România la finalul acestui dosar, mă voi adresa Curţii Europene unde sunt sigur că nu vor ţine cont de jocurile obscure cărora le-am căzut victima şi voi fi declarat nevinovat! E trist să mai existe victime politice într-o ţară europeană în anul 2017, aşa cum sunt eu, din cauză că nu am colaborat cu procurorul în scopuri nu tocmai curate. Prin intermediul CANCAN.ro, pot să ofer oricui detalii despre cele afirmate de mine”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate corespunzător
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...