Cristian Cioaca

Poliţistul Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, rămâne în arest, a decis, luni, Curtea de Apel Piteşti, care a respins recursul formulat de acesta la decizia Tribunalului Argeş.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au menţinut, astfel, decizia Tribunalului Argeş privind legalitatea măsurii de arestare preventivă în dosarul în care Cristian Cioacă este cercetat pentru omor calificat şi profanare de morminte, potrivit Mediafax.

Cristian Cioacă s-a aflat în sala de judecată şi le-a cerut magistraţilor să fie lăsat în libertate motivând că s-a prezentat la instanţe de fiecare dată când a fost chemat.

El le-a mai spus magistraţilor că vrea să fie un ajutor pentru familia sa, şi nu "o povară", cum este acum.

"Vreau să fiu judecat în libertate, sunt nevinovat. De cinci ani m-am prezentat mereu în faţa instanţelor, nu m-am sustras niciodată. Vreau să fiu judecat în libertate pentru că doresc să fiu un ajutor pentru familia mea, şi nu o povară, ca acum", a spus Cristian Cioacă.

Dosarul în care Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, va fi judecat la Tribunalul Argeş, primul termen al procesului fiind stabilit pentru 4 martie. Dosarul a fost repartizat completului 4 - fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, iar Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces.

În 31 ianuarie, magistraţii Tribunalului Argeş au constatat legalitatea măsurii de arestare preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Poliţistul Cristian Cioacă, care se afla din 5 decembrie 2012 în arestul Direcţiei de Cercetări Penale a Poliţiei Capitalei, a fost încarcerat, în 30 ianuarie, la Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, şi va sta în carantină timp de 21 de zile, perioadă în care i se vor aduce la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile care îi revin în perioada de arest preventiv şi va fi evaluat din punct de vedere psihologic, educaţional şi medical.

Citeste despre: cristian cioacă, elodia


Share On Facebook