stire internationala

O campanie a grupului american Action on Sugar a vrut să le arate consumatorilor de băuturi pe bază de cafea cât de nocive sunt cele comercializate de brandurile lor preferate.

Dacă un pahar de suc acidulat şi îndulcit are 9 linguriţe de zahăr, adică echivalentul a 7 biscuiţi, trebuie să ştii că 35% dintre cafelele pe care le vând marile branduri conţin chiar mai mult decât atât. Unele dintre ele ajung chiar la recordul de 25 de linguriţe de zahăr, probabil că nici nu ţi-ai fi imaginat că încape atât de mult într-un pahar.

Cea mai puţin îndulcită băutură caldă pe care o comercializează marii retaileri este mocha cortado
Cea mai puţin îndulcită băutură caldă pe care o comercializează marii retaileri este mocha cortado

După realizarea studiului, companii precum Starbucks, Costa, Café Nero şi KFC au fost date în judecată de către organizaţie pentru contribuţia adusă crizei obezităţii, care este o reală problemă în Statele Unite.  Un chai latte, de exemplu, conţine nici mai mult, nici mai puţin decât 20 de linguriţe de zahăr, mai mult decât o ciocolată caldă venti, care are 15 linguriţe, la fel ca o cafea mocha. Un caramelatte conţine 13 linguriţe de zahăr, iar o mocha cortado, una dintre cele mai puţin nocive băuturi calde, doar 3 linguriţe. Recordul este câştigat de o băutură pe bază de fructe, ceai şi scorţişoară comercializată de un mare lanţ prezent şi la noi; aceasta conţine 25 de linguriţe de zahăr şi este consumată de către numeroşi americani, cu precădere în sezonul rece.


Ruxandra Pătru

Citeste despre: zahăr cafea, zahăr băuturi, cât zahăr conţin băuturile


Share On Facebook