Cristian Cioaca

CANCAN.ro a stat de vorba cu rudele Elodiei Ghinescu, care au marturisit ca fiul avocatei si-a revazut tatal dupa gratii. Cu ocazia sarbatorior de iarna, micutul a fost dus de rudele lui Cioaca in puscarie.

Fratele Elodiei Ghinescu a declarat pentru CANCAN.ro ca Patrick, nascut in ianuarie 2005, a fost educat in asa fel incat sa nu isi doreasca sa-si vada rudele din partea mamei.

Cristian Cioaca
Mai mult, copilul nu stie nici in momentul de fata motivul pentru care tatal lui se afla in inchisoare, dupa ce a fost acuzat si judecat ca si-a omorat sotia, pe avocata Elodia Ghinescu.

Dosarul Elodia Ghinescu

Cristian Cioaca
Cazul Elodia Marilena Ghinescu a fost demarat dupa dispariţia avocatei, in seara de 29 august 2007. Cazul a deschis o lunga ancheta a politiei si procuraturii, puternic mediatizata in presa romaneasca. Elodia Ghinescu si Cristian Cioaca au impreuna un baiat, Patrick, nascut in ianuarie 2005. Dupa disparitia mamei, copilul a fost dat in ingrijirea bunicilor paternali din comuna argeseana Albota.

La data de 6 septembrie 2007, la Sectia 2 Poliţie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, s-a inregistrat sesizarea lui Cioaca, Constantin Cristian cu privire la disparitia sotiei sale Ghinescu, Elodia Marilena, sesizarea purtand data de 5 septembrie 2007.

La 12 septembrie 2007, la Parchetul de pe langă Judecatoria Brasov a fost inregistrata aceeasi sesizare privind disparitia Elodiei Marilena Ghinescu. La data de 17 septembrie 2007, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, s-a stabilit ca urmarirea penala sa fie continuata si finalizata de catre Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.

La 18 septembrie, procurorii au inceput urmarirea penala faţă de Cioaca sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, retinandu-se ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007 si-a ucis sotia, dupa care a segmentat cadavrul si l-a aruncat intr-un loc neidentificat.

Cristian Cioaca
Cu toate suspiciunile de vinovatie, Cioaca nu a fost arestat, din cauza lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat cautari in patru judete – zonele Rasnov, Paraul Rece, Predeal, in lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucar, Podul Dambovitei si Fundata-Dambovicioara, intr-un lac din Codlea, in judetele Covasna si Harghita, – insa nu s-a gasit nimic.

La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului. Pe 2 iulie 2013, Cristian Cioaca a fost condamnat la 21 de ani de închisoare plus 5 ani interzicerea drepturilor civile.

Larisa Ciuta

Citeste despre: cristian cioaca, elodia, fiul elodiei, patrick


Share On Facebook