Acasă » Showbiz » Showbiz intern » DECLARAŢII TULBURĂTOARE! Cum s-a ruinat una dintre cele mai bogate creatoare de modă din România! ”Regina blănurilor” şochează: ”Am încercat să mă sinucid…”

DECLARAŢII TULBURĂTOARE! Cum s-a ruinat una dintre cele mai bogate creatoare de modă din România! ”Regina blănurilor” şochează: ”Am încercat să mă sinucid…”

De: Cancan 29/05/2017 | 00:00

CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă un material cutremurător despre vedete şi politicieni care au rămas fără averi colosale. Designerul Flora Năstase, supranumită regina blănurilor, s-a hotărât să rupă tăcerea şi, cu lacrimi în ochi, vorbeşte despre nedreptăţile din justiţie la care crede că este supusă. Flora şi-a deschis sufletul şi ne-a povestit despre coşmarul prin care trece de cinci ani, după ce a rămas fără aproape un milion de euro. A fost la un pas de sinucidere! În noaptea de Revelion a ajuns la spitalul de psihiatrie şi, timp de doi ani, a fost supusă tratamentelor de specialitate. Rănile psihice nu s-au vindecat şi urmează să se interneze din nou. Vinovat pentru situaţia în care a ajuns, susţine ea, este celebrul broker Cristian Sima care a asigurat-o prin contract că nu va pierde niciun leu din banii pe care îi investeşte. În urma cu cinci ani, Sima a dispărut fără urmă cu tot cu vreo 30 milioane de euro. Flora Năstase acuză autorităţile că nu fac nimic în acest dosar.  
 

Flora Năstase a investit banii la bursă, printr-un contract al unei firme deţinute de Cristian Sima, în care era asigurată că nu-şi va pierde banii. Timp de câteva luni, a primit, conform contractului, profitul de 1% din suma depusă. Până în ziua în care a fost anunţată că cel căruia i-a încredinţat banii a fugit. 

„Iniţial nu am realizat gravitatea lucrurilor. Ulterior, am început să înţeleg ce mi se întâmplă când am început să mă confrunt cu greutăţile zilnice. Pe lângă faptul că suma reprezenta tot cash-ul meu, am rămas şi cu un impozit pe profit pentru banii pe care mi i-a furat dl Sima, de 10 mii euro, care, fiind la stat, a trebuit să-i achit. Practic, am rămas într-o zi fără lichidităţi. A trebuit să-mi adaptez viaţa la ceva ce nu mai trăisem până atunci. A trebuit să sistez toate cheltuielile pe care le aveam. A rămas doar cheltuielile de bază, lumină…”, a mărturisit Flora în cadrul emisiunii CANCAN.RO de la România TV.

Flora Năstase spune că i s-a făcut rău când l-a văzut pe Cristian Sima la televizor
Flora Năstase spune că i s-a făcut rău când l-a văzut pe Cristian Sima la televizor

După doi ani, în noaptea de Revelion, Flora Năstase a cedat. A fost la un pas de sinucidere. În aceeaşi noapte s-a dus singură la spitalul de psihiatrie unde a fost internată de mai multe ori.

 „- În primul an nu am putut să mă concentrez nici pe afacere pentru că mi-a fost foarte rău. Am fost doi ani la rând internată pentru această problemă.

– Aţi cedat psihic?

Da. Am fost internată la Obregia de două ori.

– Cine v-a fost alături în această perioadă?

– Jeni.

– Prietena dvs. cu care împărţiţi absolut tot. V-a ajutat tratamentul?

– Da. Deci, nu aş fi rezistat fără. Şi săptămâna trecută am fost la doamna doctor şi nu i-a plăcut cum arăt şi vrea o nouă internare. E o perioadă extrem de dificilă care nu se mai sfârşeşte.

– Când vă culcaţi şi când vă treziţi…

– Mă gândesc la acelaşi lucru. Şi când vorbesc cu tine acum, şi când merg cu câinele în parc. Deci, eu am învăţat să trăiesc din nou.

– Când l-aţi văzut prima oară la televizor (pe Cristian Sima, n.r.)…

– Mi s-a făcut rău. Ulterior, am văzut că a ajuns din nou prin ţară… Sigur, duce o viaţă normală.

– Aţi încercat să luaţi legătura cu el?

– Nu, nu pot, mi se face rău”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Flora Năstase.

Timp de cinci ani a căutat un răspuns la procurorul de caz, şeful procurorului de caz, procurorul general, prim-ministru, ministrul Justiţiei, CSM şi Preşedinţie. Flora Năstase susţine că n-a primit niciun răspuns concret cu privire la plângerea penală.

„Consider că trebuie să fac absolut tot ce îmi stă în putinţă ca să îmi recuperez tot ceea ce a fost al meu. Consider că trebuie să primesc un răspuns. Consider că trebuie să se întâmple ceva. Nu se poate, sunt cinci ani! Nu cer să se rezolve într-un anumit fel, dar nu se poate ca, după cinci ani, să nu ai nici măcar o calitate în dosarul unui om care a făcut aşa ceva. Al unui om care a ieşit public şi a zis, «da, am luat banii oamenilor, am plecat, am luat arhiva WBS-ului  (World Brokerage Services, n.r.) cu mine, să n-o mai caute procurorii», sunt declaraţiile domnului Sima. Ce aşteaptă, ce pot să facă autorităţile române? Nu pot să înţeleg cum a putut să scoată din ţară atâţia bani? El a scos milioane de euro, nimeni n-a sesizat CNVM-ul ăsta. Foarte interesant este faptul că acest dosar trebuia instrumentat de DNA, nicidecum de un parchet… la asemenea sume! Ce să facă parchetul? Au ţinut cu dinţii acest dosar ca să nu ajungă la DNA, cred eu. Pentru că nu-mi dau seama, la asemenea sume. Eu ştiu atât. Că am dus nişte sume de bani, am făcut documente, mi-a garantat această sumă de bani în scris, cu semnătură, cu timbru sec al firmei şi acum nu răspunde pentru nimic din ceea ce a făcut”, a mai spus designerul. (CITEŞTE ŞI: CRISTIAN SIMA s-a întors în România şi a ”lovit” din nou! Brokerul-fugar l-a ”buzunărit” pe patronul unui mega-hotel! EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Flora Năstase spune că a fost internată la psihiatrie în urma experienţei pe care a avut-o cu brokerul Cristian Sima
Flora Năstase spune că a fost internată la psihiatrie în urma experienţei pe care a avut-o cu brokerul Cristian Sima

Rămasă fără nicio speranţă, Flora Năstase se gândeşte să decurgă la gesturi disperate. Urmează să înceapă greva foamei în faţa parchetului:

 „ – El are calitatea de suspect, momentan?

– Da, în ultimul răspuns de la CSM, din 2015, aceasta era calitatea lui. Înşelăciune, fals, uz de fals, se vehicula şi spălare de bani. Aici, CSM-ul îmi spune că suspectul Cristian Sima s-a sustras urmăririi penale.

– Cum s-a sustras?

– Nu ştiu, aşa îmi răspunde CSM-ul, iar el este la televizor. Nu mai pot şi nu mai am soluţii.  Cred că urmează să fac greva foamei în faţa parchetului. Dacă va fi nevoie, am să fac şi asta”, a mai spus Flora Năstase.

Aşa arată documentul prin care Sima o asigura pe Flora Năstase că nu-şi va pierde banii
Aşa arată documentul prin care Sima o asigura pe Flora Năstase că nu-şi va pierde banii

„- Aveţi să-i transmiteţi un mesaj?

– Ce aş putea să-i spun unui asemenea om?

– Dacă v-aţi întâlni întâmplător, pe stradă…

– Cred că n-aş avea puterea să-i vorbesc. Mi-a făcut atât de mult rău încât îmi este absolut frică de el. Adică, îmi este frică şi vreau să mă păzesc pe mine de cât rău mi-a pricinuit”, a mai mărturisit Flora.

Doctor în matematică la o prestigioasă universitate din Italia, Cristian Sima a fost printre primii investitori care au promovat speculaţiile cu valută după ce ani buni a căpătat experienţă la bursele din Europa. Era considerat cel mai bun din ţară în acest domeniu şi aşa a câştigat încrederea multor investitori care i-au încredinţat milioane de euro.

Vedete, politicieni şi oameni de afaceri cunoscuţi au devenit clienţii lui, sperând la câştiguri rapide şi sigure. Asta până într-o zi când au rămas fără niciun ban. Cel mai negru coşmar a început pentru clienţii lui Cristian Sima în urmă cu cinci ani. Tudor Chirilă, Irina Schroetter, Flora Năstase sau chiar fostul ministru de Finanţe Daniel Dăianu aflau stupefiaţi că cel căruia i-au încredinţat banii este de negăsit. (VEZI ŞI: CANCAN.ro l-a găsit pe celebrul broker fugar Cristian Sima. A jucat la cazino până la 6 dimineaţa!)

Tranzacţiile făcute de Flora Năstase către firma lui Sima, de aproape un milion de euro
Tranzacţiile făcute de Flora Năstase către firma lui Sima, de aproape un milion de euro

„Acuma, depinde de caracterul meu. Dacă mă supraveghează, e un moment foarte bun să fac orice fel de prostie pentru că sigur nu se vor prinde.” Asta declara zeul brokerilor din România, cu câteva luni înainte să dispară, despre comisia de supraveghere. Cristian Sima era şi directorul general al Bursei din Sibiu şi preşedinte al consiliului de administraţie. A fost demis după absenţele îndelungate, pentru ca bursa să-şi poată continua activitatea. Şi-a anunţat, însă, colegii printr-un e-mail că şi-a pierdut actele, telefonul şi laptop-ul şi nu poate fi găsit. Cât timp a fost la conducere, intenţiile acestuia ar fi fost să devalizeze bursa din Sibiu, susţine fostul preşedinte, Teodor Ancuţa.

Cu Tudor Chirilă, Sima pare să fi avut o relaţie nu doar de afaceri. Sima a postat pe contul lui de socializare o fotografie în care interpretul apare la bustul gol. Artistul a şi povestit despre experienţele câştigurilor la bursă sub îndrumarea lui Cristian Sima: „Prima dată când am jucat, am câştigat foarte repede, ca începătorii. Eu am crezut că asta e bursa. După aia, m-am curăţat foarte repede. Am fost atât de lacom încât am pierdut într-o seară opt mii de dolari”, mărturisea artistul înainte ca Sima să dispară cu banii.

Tudor Chirilă a apărut la bustul gol, alături de Cristian Sima, într-o fotografie postată pe Facebook
Tudor Chirilă a apărut la bustul gol, alături de Cristian Sima, într-o fotografie postată pe Facebook

Contractele cu clienţii săi erau semnate de Sima personal. Banii ajungeau, ulterior, într-o bancă din Elveţia, într-un cont în care doar Sima îi putea muta. Tranzacţiile suspecte se făceau la bursele din străinătate prin firma WBS Holding, din Insulele Virgine.

Aceeaşi denumire avea şi firma lui Sima, WBS Holding Romania, companie autorizată de statul român. Ambele firme îşi desfăşurau activitatea la aceeaşi adresă, ambele fiind controlate de Sima. Astfel, mulţi clienţi ar fi fost duşi în eroare întrucât nu ştiau unde le sunt duşi banii. Banii clienţilor introduşi în firma românească erau protejaţi şi garantaţi de fraude, conform legislaţiei. Însă, banii care ajungeau în cealaltă firmă, din paradisul fiscal, nu erau protejaţi întrucât legislaţia din România este acolo egală cu zero. Firma din România a fost, ulterior, închisă de autorităţi după ce inspectorii au descoperit falsuri în documente. A fost amendat cu 50 mii lei şi i s-a interzis dreptul să mai facă tranzacţii la bursă timp de cinci ani.

Chiar şi Sima spunea că a pierdut într-o singură noapte 2,8 milioane de euro, dintr-o speculaţie greşită. Ar putea fi acelaşi scenariu sumbru şi pentru cei care aşteaptă verdictul instanţei de aproape cinci ani în procesul în care Sima este învinovăţit. (CITEŞTE ŞI: Brokerul fugar CRISTIAN SIMA, scrisoare deschisă către CĂTĂLIN PREDOIU)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...