Loading the player...

O anchetă de proporţii cu acuzaţii grave de evaziune fiscală a fost declanşată la colosul OMV-Petrom, iar anchetatorii au luat cu asalt birourile conducerii, printre care şi cel al preşedintelui companiei, Mariana Gheorghe. Procurorii cred că statul român a fost prejudiciat cu 120 de milioane de lei, bani rulaţi printr-o companie offshore. Bunăstarea companiei petroliere se vede însă în cifrle raportate anual, dar şi din bunăstarea angajaţilor ei, cum ar fi CEO-ul Mariana Gheorghe, care se bucură de o vilă superbă pe trei nivele în sectorul 1 al Capitalei!

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a deschis de mai bine de un an şi patru luni un dosar penal în care investighează OMV Petrom pentru o evaziune fiscală de aproape 120 milioane de lei realizată prin intermediul unei companii off-shore din paradisul fiscal din Isle of Man (Insula Omului). Boardul OMV Petrom, alături de preşedintele Mariana Gheorghe, ar fi permis scurgerea a sute de milioane de lei prin contracte fictive către o companie off-shore, eludând plata taxelor şi impozitelor către stat pentru salariile unor şefi ai companiei, arată presa de azi. De altfel, neregulile din compania petrolieră nu se opresc numai la asta, aşa cum am arătat AICI.

Aici locuieşte ”şefa” de la OMV Petrom Romania
Aici locuieşte ”şefa” de la OMV Petrom Romania

”Interfaţa” austriecilor cu autorităţile române este chiar directorul general Mariana Gheorghe, care are deja o istorie în companie, ea aflându-se în posturi de conducere încă din perioada în care Petrom se afla în proprietatea statului român. Aşa cum arată imaginile realizate de CANCAN.ro, funcţia vine cu beneficii şi avantaje evidente: Audi A8 ultimul model - maşina de serviciu cu şofer la scară, şi aici nu vorbim de o scară de bloc, ci de intrarea într-o vilă somptuoasă din sectorul 1 al Capitalei, ridicată pe trei nivele! Mariana Gheorghe este însă un director fără fiţe, pentru că işi deschide singură portiera şi nu aşteaptă intervenţia şoferului, care se grăbeşte doar să închidă uşa limuzinei înmatriculată pe numele fostei companii Petrom. Evident, un asemenea lux se întreţine cu un salariu consistent, vorbind aici de venitul lunar al Marianei Gheorghe raportat la anul 2015, care ar avea un salariu de 20.000 de euro pe lună, potrivit ZF.

Mariana Gheorghe coboară din limuzină fără ajutorul şoferului
Mariana Gheorghe coboară din limuzină fără ajutorul şoferului

Suspiciuni de ”blat” la OMV Petrom

Revenind însă la afacerea investigată de procurorii DIICOT, surse din cadrul Fiscului susţin că, suplimentar, OMV Petrom i-au fost calculate în plus, doar pentru doi ani fiscali, taxe de 200 milioane de euro pe lângă cele declarate deja de companie. OMV Petrom a fost verificată luna trecută de către inspectorii Consiliului Concurenţei care o suspectează că a avut alături de Romgaz şi Transgaz o înţelegere pentru a nu vinde gaze pe piaţa UE. (Gabriel Niculescu)

Citeste despre: omv petrom, mariana gheorghe omv petrom, mariana gheorghe director petrom, mariana gheorghe vila, avere mariana gheorghe, perchezitii omv petrom, evaziune omv petrom, salariu director petrom


Share On Facebook