FBI l-a prins pe cel care a lăsat-o pe Jennifer Lawrence goală pe Internet. Ce metodă a folosit hackerul american

Cel care i-a furat actriţei Jennifer Lawrence o serie de poze nud, în urmă cu doi ani, a fost prins de către poliţiştii americani.

În 2014, actriţa laureată cu premiul Oscar, Jennifer Lawrence trecea printr-un coşmar mediatic, după ce pe diferite pagini apăreau fotografii personale cu ea, în ipostaze intime. Nu doar că a fost un adevărat coşmar, dar tot scandalul a ţinut luni de zile, încă din luna septembrie a anului 2014. Fotografiile nud au circulat pe sute de site-uri – chiar şi acum mai pot fi găsite pe Internet, însă cel vinovat de „scurgerea“ mediatică a fost de negăsit.

Scandalul a ţinut câteva luni, găsirea hackerului vreo 2 ani

Agenţii federali i-au dat într-un final de urmă celui vinovat de haosul cu poze explicite, care au afectat imaginea celei care o joacă pe Katniss Everdeen în „Jocurile Foamei“. Cel care a spart conturile de iCloud ale actiţelor Jennifer Lawrence şi Kate Upton este un bărbat din Pennsylvania, pe nume Ryan Collins. Potrivit anchetatorilor, americanul ar fi folosit o metodă destul de cunoscută printre hackeri, pentru a sparge conturile de e-mail, şi mai apoi cele de iCloud, din care a furat fotografiile.

Acesta a apelat la ceva ce se numeşte „phishing scheme“, ceea ce în traducere liberă înseamnă furt de informaţii cu ajutorul unei interfeţe pe website-urilor care par sigure. Un lucru asemănător se întâmplă şi atunci când sunt sparte conturile bancare.

Totuşi, cel care a furat fotografiile din conturile personale ale vedetelor nu este cel care se face vinovat şi de „scurgerea“ acestora în mediul online. Deocamdată, agenţii de la FBI nu ştiu cum s-a întâmplat acest lucru şi cel mai probabil vor mai trece alţi doi ani până când vom afla şi cine le-a postat pe diferite website-uri pe J.Law şi Kate Upton pozând doar în costumul Evei.

Mădălina Moraru

 

Citeste despre: jennifer lawrence, scurgere mediatica


Share On Facebook