Florin Cioaba

Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor, a suferit un infarct si se afla in coma profunda. Afla in concediu cu familia in Turcia, barbatului i s-a facut rau, iar acum este internat intr-un spital din Antalya.

Florin Tănase Cioabă s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în oraşul Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), fiind fiul lui Ion Cioabă (1935-1997), bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca "rege internaţional al tiganilor". S-a mutat împreună cu tatăl său în oraşul Sibiu în anul 1963 şi s-a căsătorit conform tradiţiilor ţigăneşti la vârsta de 14 ani, cu Marica.

A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, "regele" Ion Cioabă a fost o persoană foarte bogată. În anul 1996, toată familia sa s-a lepădat de legea ţigănească şi s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, la data de 23 februarie 1997 în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a fost moştenit titlul de „rege al tiganilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal, afiliat la Congregaţia Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A. După afirmaţiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetăţeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier judeţean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creştin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianţei pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Judeţean.

banner

Ionut Chiperi

Citeste despre: florin cioaba, infarct, coma profunda, imagini, fotografii


Share On Facebook