Gabriel Dutu, protagonistul din
Talent. Gabriel Dutu a facut o demonstratie de echitatie in timpul unui spectacol de teatru

Gabriel Dutu, actorul care interpreteaza rolul lui Tudor Preda in telenovela "Narcisa salbatica", de la Antena 1, are viata unui star de la Hoolywood. A pornit de jos, a devenit actor, apoi a lucrat ca ospatar si bucatar in Grecia. Astazi, pe langa faptul ca este directorul artistic al Teatrului Bacovia din Bacau a ajuns sa fie vedeta nationala datorita rolului din telenovela. In spatele realizarilor, insa, stau ani de eforturi, dar si cateva "calificari" printre care se numara cursuri de echitatie, lectii de judo si o licenta in cascadorie - marea sa pasiune care, probabil, il va duce in cartea recordurilor.

Daca nu s-ar fi nascut in Romania, ci in oricare alta tara, Gabriel Dutu ar fi ajuns cu siguranta actor in filme de actiune. In ciuda aspectului sau bland si echilibrat, protagonistul din "Narcisa salbatica" este innebunit dupa adrenalina si recunoaste ca nu de putine ori s-a oferit benevol sa faca cascadorii periculoase in filmele in care joaca.

"Teatrul m-a invatat sa pot juca Shakespeare sau Ibsen in timp ce, pe partea de film, mi-am dezvoltat abilitatile de cascador. Pentru mine, cascadoria este victorie. In urma cu cativa ani, cand am aplicat in SUA pentru licenta de cascador, nu au vrut sa ma primeasca pentru ca aveam deja 40 de ani. Au avut retineri. Le-am trimis poze, CV-ul si m-au acceptat, dar pe riscul meu. Mi l-am asumat, iar in momentul de fata sunt singurul dintre actori care are aceasta dubla specializare", povesteste Gabriel Dutu cum a ajuns sa fie cascador, o meserie extrem de periculoasa daca nu este facuta cu profesionalism.

"Am fost si eu sifonat dupa o cascada pe care am facut-o in 2008, intr-un spectacol. Nici macar nu am gandit-o. Am incalcat toate regulile de bun simt din cascadorie si mi-am facut o dubla fractura de calcanee, mi-am fracturat ambele picioare la aterizare, am fost supus la o operatie la piciorul drept si le-am avut pe ambele in gips doua luni de vara", isi aminteste Gabriel Dutu, incidentul nefecit in urma caruia, pe langa spitalizare, i-a fost naruit cel mai scup vis al sau, cel de a ajunge in Cartea Recordurilor.