Ion Caramitru

Actrita Diana Dumbrava il acuza pe Ion Caramitru, directorul Teatrului National din Bucuresti, ca i-a interzis accesul la auditia pentru un spectacol. Actorul a reactionat imediat si si-a spus punctul de vedere.

Diana Dumbravă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de Ion Caramitru pe profilul personal de pe o reţea socială, unde a povestit, în amănunt, cum a discurs întreaga neînţelegere. Actriţa este idignată că nu a fost lasată să intre la audiţia pentru un spectacol pregătit de o echipă de artişti din Bulgaria, potrivit mediafax.ro. „Astăzi (vineri, 29 ianuarie, n.r.), herr Direktor al TNB Ion Caramitru (teatru în care se comportă de parcă ar fi moşia lui) mi-a interzis personal dreptul de a participa la o audiţie «închisă», bazată pe o listă dinainte stabilită, pe nu ştiu ce criterii şi fără niciun fel de transparenţă”, a scris Diana Dumbravă.

Diana Dumbrava, acuzatii grave la adresa lui Ion Caramitru
Diana Dumbrava, acuzatii grave la adresa lui Ion Caramitru

Actriţa a explicat că directorul a motivat decizia pe baza faptului că ea nu ar fi corespuns cerinţelor. „Motivul expus de dânsul, cu martori, a fost, citez: «Nu eşti pe tipologia şi vârsta personajelor. Nu intri!». Dar pentru această audiţie nu s-a anunţat oficial nicio restricţie, de niciun fel, pentru niciun actor. Poate că herr Direktor Ion Caramitru nu ştie sau poate că nu-l interesează care sunt drepturile actorilor angajaţi... Până la urmă, Regizorul (şi nu Direktorul) este cel care decide dacă eşti potrivit(ă) pentru rol – asta dacă regizorul nu acceptă să i se facă distribuţia dintr-un birou, cum din păcate se cam întâmplă prin TNB. (...) Domnule Ministru al Culturii, aceste nesfârşite mandate ale Direktorilor trebuie să fie limitate! Opriţi-le!!!”, a adăugat artista, nemulţumită. Ion Caramitru a raspuns acuzatiilor. „Noi am primit de la dânşii o structură anume pentru distribuţie, o limită de vârstă şi o tipologie. Conform tuturor uzanţelor audiţiilor care se fac, sunt chemaţi cei care corespund cât de cât acestor portrete robot, să zic aşa, personajelor”, a declarat Ion Caramitru, potrivit Mediafax. „Şi noi am invitat şi din teatru (TNB, n.r.) şi din afara teatrului pe cei care corespundeau acelor criterii. De altfel, dânşii au lăsat distribuţia. Distribuţia feminină la cele două roluri care sunt în spectacol este sub 30 de ani, distribuţia masculină, de asemenea, în jurul vârstei de 27 până în 32 de ani. Asta a fost cerinţa expresă a regizorilor”, a încheiat el.

Livia Lixandru

Citeste despre: ion caramitru, ion caramitru scandal diana dumbrava


Share On Facebook