Afla ce masuri adopta Guvernul Ponta! Scutiri de contributii pentru firme, plata TVA la incasarea facturii
Masurile adoptate de guvernul condus de Victor Ponta vor imbunatati situatia IMM-urilor si vor duce la crearea de noi locuri de munca, sunt de parere specialistii.

Masurile anuntate la inceputul acestei saptamani de Guvernul Ponta au adus, potrivit economistilor, vesti bune in zona oamenilor de afaceri din Romania: firmele care angajeaza persoane peste 55 de ani si someri cu varsta sub 25 de ani nu vor mai plati, timp de un an, contributii de asigurari sociale pentru acestia.

De asemenea, Guvernul a anuntat ca plata TVA se va face la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 de euro. Specialistii considera ca efectele acestor masuri vor fi, in primul rand, crearea de noi locuri de munca si cresterea economica.

Cabinetul Ponta a mai anuntat ca, pentru ONG-uri si fundatii, plata TVA va fi eligibila la decontare pentru proiecte finantate din fonduri europene. Toate aceste masuri au fost extrem de bine primite de mediul de afaceri din Romania, majoritatea specialistilor sustinand ca ele vor ajuta la redresarea economica a tarii. Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, a precizat ca masura platii TVA la incasare este o idee foarte buna, care va imbunatati situatia intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si care va duce la crearea de noi locuri de munca.

Acelasi lucru l-a sustinut si Aurelian Dochia, managing partner al companiei de consultanta Concept, care sustine ca "va fi un mare avantaj pentru IMM-uri, fluxurile lor numerar fiind astfel imbunatatite". Analistul financiar dr. Mircea Cosea a apreciat decizia privind plata TVA: "E o masura foarte buna, care a fost propusa si sustinuta ani de zile. Cel putin din 2009, ea a fost pe agenda celor care au vrut sa aiba o contributie la eficientizarea mediului de afaceri, dar nu a fost acceptata de guvernele Boc si Ungureanu. E o masura care trebuia sa vina si care va avea efecte pozitive in economie", a declarat economistul.