ponta

Victor Ponta nu a reusit sa cada la o intelegere cu Klaus Iohannis, principalul sau contracandidat in cursa pentru Presedentia Romaniei, in privinta dezbaterilor televizate.

Premierul Victor Ponta i-a propus lui Klaus Iohannis 4 dezbateri televizate, insa acesta a refuzat. Ponta il acuza pe Iohannis ca fuge de dezbateri si trateaza mass-media cu lipsa de respect. Candidatul ACL este invitat de catre Victor Ponta sa participe la dezbaterile organizate de cele 4 cele mai importante din Romania din Romania.

“Variantele de confruntari electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezinta un vot de blam dat presei romanesti. Domnul Iohannis nu doreste sa mearga in sediul televiziunilor si nu doreste sa fie moderat de jurnalisti.

Propunerile pe care le avanseaza sunt nobile - Universitatea din Timisoara, Palatul Parlamentului - dar la fel de bine pot fi invocate Academia Romana, Uniunea Scriitorilor, o unitate militara, un camin cultural dintr-un sat, un spital, un camin de batrani sau o fabrica. Orice loc din Romania este legitim pentru a gazdui o confruntare prezidentiala.

Dar tocmai fiindca nu se poate merge peste tot, se poate accepta ca media este acea institutie globala care poate aduce necesara intalnire intre candidatii la Presedintie in casele fiecarui roman - si din Timisoara si din Covasna si din Bucuresti si din Suceava... Si universitar si miner si student si pensionar.

Cele patru televiziuni de stiri, ale caror invitatii le-am acceptat, acopera o larga marja de orientari politice si un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru in audienta pe specificul lor si au jurnalisti cu experienta care pot organiza profesionist o confruntare electorala.

De aceea, il rog pe domnul Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile, sa nu mai inventeze scenarii improbabile, sa nu mai conceapa strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Basescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Il rog asadar sa participe, incepand cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru intalniri electorale la care am fost invitati de televiziuni. Il anunt din nou ca eu voi fi acolo incepand cu ora cu 20:00, indiferent daca domnia sa are sau nu curajul sa apara”, a spus Victor Ponta.

Citeste despre: victor ponta, klaus iohannis


Share On Facebook