Mircea Solcanu

Mircea Solcanu a scăpat ca prin minune de moarte. Prezentatorul TV, în vârstă de 36 de ani, a aflat anul acesta că are o tumoare pe creier. Singur, a luat decizia să plece în străinătate şi să se opereze.

"După operaţie, am vorbit cu un prieten şi mi-a zis: a ieşit curcubeul pentru tine. Dumnezeu a făcut din nou un legământ cu tine. Nu am fost faţă în faţă cu moartea, ci cu Dumnezeu. Mi-am dat seama când eram la Dansez, acum un an, că am probleme. Nu auzeam cu urechea dreaptă", a spus Mircea Solcanu, la Happy Hour.


Prezentatorul TV a fost operat în noiembrie, la Viena.

"În mai, mi-am anunţat mama că am o tumoare şi am luat-o la Paris. I-am explicat despre ce e vorba. Trebuia să mă operez în noiembrie. Atunci când mi-a fost descoperită, tumoarea avea 4 centimetri. Când m-am operat avea 7 cm. Practic, mi-a spart timpanul", a povestit Mircea, la Happy Hour.

"Am avut noroc. Am fost salvat pe ultima sută. Am apelat la cei de la "Salvează vieţi". Am fost operat la un spital de stat. Uneori simţi că nu eşti singur pe drum. Fetele de la Salvează vieţi m-au ajutat cu formularele, un alt voluntar din Constanţa, la fel. Tumoarea îmi crescuse foarte mult şi nu mai puteam să fiu operat în ţară. Nu am fost furios. De multe ori, eşti tentat să te superi pe Dumnezeu", a spus el.

Mircea Solcanu
"Cât am fost în spital, am învăţat foarte multe lucruri despre viaţă cât nu am învăţat în 36 de ani. Dumnezeu mi-a dat viaţa înapoi. Am suferit intervenţia de 9 ore, am fost anesteziat timp de 11 ore, am stat la Terapie Intensivă. Când m-am trezit, nu am vrut să mai dorm. Am avut impresia că pierd clipe importante din viaţă. Mă uitam în jurul meu şi îmi spuneam că pot să fiu ca ei. Mi-am dat seama că pierd clipe preţioase cu oameni neimportanţi", a spus Solcanu.


"Mamei nu i s-a mişcat nimic pe faţă, niciun semn, nicio lacrimă. Mama e mai puternică decât mine. Eu puteam să-mi pierd nervul mimicii. Să am o singură expresie. Puteam să îmi pierd vederea, auzul. Acum aud ambiental şi îmi voi reveni 80%", a mai povestit Mircea.

Prezentatorul a mărturisit că s-a simţit foarte iubit, în timp ce era la Viena.

"Am plecat singur la Viena, cu două valize. Am zis că omul în aceste momente este întotdeauna singur, dar n-a fost aşa.  Am avut oameni care au stat lângă mine. Ioana şi Maria. Ele au fost aripile mele. Nely Năstase era şi ea la Viena şi a organizat în aşa fel încât să fiu vizitat", a spus el.

"Trebuia să fiu operat pe 16 noiembrie, dar nu s-a mai putut fiindcă am răcit. Mi s-a spus că nu pot fi operat fiindcă am secreţii şi să plec acasă să îmi revin. L-am sunat pe doctorul Muşat şi a semnat să fiu operat pe 19. Tumoarea începuse să-mi afecteze creierul, aveam probleme cu echilibru. Am făcut până la urmă operaţia, a durat 9 ore. La o oră m-am trezit. Mi-a apărut un băiat în faţă, Alex, cu piercing în buză, şi mia spus că operaţia a fost un succes. Mi-am dat seama că încă mai ştiu engleză. Apoi, am simţit-o pe Ionela că mă ţine de mână. Înainte să o simt, doar o auzeam. Ştiţi tunelul ală de care tot vorbeşte lumea, auzi tot, dar nu simţi. M-am întors. I-am urlat lui Alex: sărută-mă, sunt Frumoasa din Pădurea Adormită! Ionela a râs că asta e băiatul pe care îl ştiu. Câteva zile nu am putut să mănânc şi să beau. Avusesem un electrod care mi-a ars limba. În primele două zile, primeam apă pe un burete", a povestit Mircea.

"Eu m-am născut a doua oară. Am două săptămâni şi o zi. Sunt pe picioare, am mimică. Când eram pe aeroport în Viena eram tot singur. Dar de fapt niciodată nu suntem singuri. A trebuit să trec prin tot acest calvar, ca să-mi dau seama că nu sunt singur niciodat. Dumnezeu e cu noi doar dacă vrem noi şi nu-l gonim. Uneori îl gonim. Aveam senzaţia că am plecat cu doi prieteni şi m-am întos cu două sute. A fost extraordinar cum s-au organizat acei oameni", a spus Solcanu.

"Am mai ajuns la o concluzie. Dumnezeu îi iubeşte şi pe homosexuali. E puţin important cam ce faci tu în viaţă, ce bagi tu în cap, în oriunde. Important e ce pui în suflet. Când vine întâlnirea aceea, Dumnezeu nu te întreabă cu cine ai făcut dragoste, te întreabă dacă ai făcut dragoste şi ce ai băgat în suflet", a încheiat Mircea.

Viorela Precupaş

Citeste despre: mircea, solcanu, tumoare, ureche, creier


Share On Facebook