Sotul Oanei Cuzino, omul de afaceri Yoav Stern, are o pasiune scumpa. Colectioneaza masini de lux

Omul de afaceri Yoav Stern este un personaj discret, care nu s-a remarcat pana acum in ochii opiniei publice decat prin doua lucruri: are o sotie frumoasa si celebra, in persoana Oanei Cuzino, dar si o pasiune pentru masinile de lux sau de colectie, care ar impresiona orice colectionar cu dare de mana. In garajul sau s-au adapostit cateva exemplare care ajung la peste un milion de euro!

Atunci cand vine vorba de masini de lux, Yoav Stern nu se uita la bani. Pasiunea e pasiune, iar pentru ea orice om cu bani baga adanc mana in buzunar. Este si cazul sotului prezentatoarei TV Oana Cuzino, care are un garaj impresionant, de unde nu lipsesc masini de top. Valoarea adunata a acestora depaseste ametitoarea cifra de un milion de euro! Fara sa faca parada cu o asemenea colectie, omul de afaceri a fost mai degraba surprins de paparazzi la volanul bijuteriilor sale pe patru roti, in diverse ocazii. Extrem de cunoscut in industria petroliera, afaceristul casatorit cu "Monica Bellucci a Romaniei" se adauga unei liste de colectionari din care mai fac parte, printre altii, Ion Tiriac, Calin Popescu-Tariceanu sau Cristian Popescu "Piedone".

McLaren MP4-12 C

Pare adusa pe Pamant de pe alta planeta. Poarta numele de cod al masinilor de Formula 1 si este facuta doar din fibra de carbon. Doar 1.000 de asemenea bijuterii ies pe poarta fabricii intr-un an, iar posesorii lor sunt printre cei mai bogati oameni din lume. Poate parea incredibil, insa acest model cu motor V8 de 3,8 litri ajunge de la 0 la 100 km/h in doar 3,1 secunde, iar la 200 km/h in 8,9 secunde! Daca are un drum bun pe care sa alerge, bolidul de 200.000 de euro ar putea sa ajunga la o viteza maxima de 330 km/h.

Rolls-Royce Corniche

Daca ar exista un general al masinilor de colectie, atunci acesta ar fi Rolls-Royce-ul Corniche Convertible, care intoarce privirile tuturor atunci cand trece pe strada. Cu un pret de baza care ajunge la 360.000 de dolari, bolidul produs in 1973, care l-ar face invidios si pe elegantul James Bond, a fost reconditionat si se afla intr-o stare impecabila. In lume exista doar 1.233 de exemplare.

Porsche Cayenne Turbo

Cu un motor de 4,8 litri care dezvolta o putere de 500 CP, bolidul Cayenne costa aproape 133.000 de euro, insa ofera tot ce si-ar putea dori un sofer pasionat de masini 4X4 perfect adaptate pentru traficul dintr-un oras aglomerat cum este Bucurestiul. Cu o viteza maxima de 278 km/h, SUV-ul atinge 100 km/h in doar 4,7 secunde.

Porsche 911 Targa 4S

Ca si motorul bolidului Cayenne, cel al Porsche-ului 911 Targa 4S dezvolta o putere de 500 CP, desi este unul de 3,8 litri. Pretul de catalog al unei asemenea bijuterii pe patru roti cu o herghelie de capi sub capota este de aproximativ 125.000 de euro.

Porsche RUF CTR3

"Bestia" RUF CTR3 costa cat doua McLaren MP4-12 C, adica 400.000 de euro, insa merita toti banii. "Monstrul" este un Porsche transformat de RUF, o firma specializata in tuning care colaboreaza doar cu renumita firma, si are un motor de 3,7 litri care dezvolta o putere de... 700 CP. Viteza maxima a acestui bolid este de 375 km/ ora, iar acceleratia este una de-a dreptul incredibila: 0-100 km/h in doar 3,2 secunde.