Aurica Doroftei, florareasa care a facut o avere pe vremea lui Ceausescu sursa foto: www.bzi.ro

De Aurica Doroftei nu exista om in toata capitala Moldovei sa nu fi auzit. Florareasa care vinde in acelasi loc de mai bine de 50 de ani s-a imbogatit incet, dar sigur.

Dintr-un colt de gradina pe care l-a ingrijit cu dragoste, in urma cu 50 de ani, tanti Aurica l-a transformat usor-usor intr-o sera imensa, de toata frumusetea, unde creste acum rasaduri cu flori “frumoase si grase”, asa cum li s-au dus renumele.

Aurica Doroftei, florareasa care a facut o avere pe vremea lui Ceausescu sursa foto: www.bzi.ro


Om gospodar, de la tara, batranica nu s-a gandit niciodata ca o simpla pasiune pentru flori va ajunge atat de departe, s-o imbogateasca intr-atat incat sa-i faca invidiosi si pe cei mai mari milionari din Romania dinainte de '90.

“Acum nu mai castig atat de multi bani, insa pana in ’90 bubuiam, faceam bani grei, ca doar asa am reusit sa-mi ridic vila cu etaj, pe care scrie “Aurica”, si mi-am luat si masina, o Skoda care la acea vreme era un lux.

Ganditi-va ca eu castigam aproape 90.000 de lei pe an, in conditiile in care un salariu de barosan era de 2.000 de lei pe luna, iar o Dacie costa 60.000 de lei. Insa cu sudoare multa. Daca ma intorceam seara de la piata, nu mancam, nu faceam nimic, ma duceam in solare sa muncesc pana la 2-3 dimineata”, a declarat celebra florareasa pentru CANCAN.ro.

Vila in care locuieste Aurica Doroftei sursa foto: www.bzi.ro

Sursa foto: www.bzi.ro

Acum are un teren de peste 1.000 de metri patrati pe care cultiva trandafiri, garofite, bujori, zambile, lalele, si ce flori nu ne trec prin cap, pentru ca tanti Aurica este in ton cu “tendintele” si a avut grija sa se adapteze cerintelor.

Visa sa devina soprana

“Cand am vazut ca se cumpara lalele de Olanda am innebunit! Dar nu m-am lasat, am cumparat si eu rasaduri exotice, pe langa ce aveam, ca sa fiu sigur ca nu ies din randuri. Si m-am mentinut, asa se face ca nu vand doar in piata, ci si la poarta casei, unde vin studenti si medici ca sa cumpere de la mine”, sustine tanti Aurica.

Aurica Doroftei, florareasa care a facut o avere pe vremea lui Ceausescu sursa foto: www.bzi.ro

Sursa foto: www.bzi.ro

Un alt secret bine pastrat de tanti Aurica inca de la 13 ani este acela ca isi dorea cu ardoare sa ajunga soprana.

S-a si prezentat la examenul de admitere de la scoala Conservatorului. Fara pic de trac, a ajuns in fata comisiei unde si-a sustinut numarul muzical. A obtinut nota 10 plus.
"Era ca si cum mi s-ar fi deschis portile viitorului. Visam la prima aparitie pe scena, la aplauze, la cosul de flori pentru soprana. Pana la urma am renuntat insa", le-a declarat napadita de amintiri, Aurica Doroftei, reporterilor de la Buna Ziua Iasi.

(Mariana Apostol)
 

Citeste despre: aurica doroftei florareasa iasi top bogati ceausescu


Share On Facebook