ninsoare Bucuresti

A nins pentru prima oară în iarna aceasta. Peste 50 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală si 23 de maşini au fost avariate sau distruse complet. In mai multe zone au fost răsturnate panouri publicitare şi stâlpi de electricitate.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au intervenit, de vineri, ora 14.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, în 60 de situaţii de urgenţă, cele mai multe fiind cazuri de copaci căzuţi pe maşini sau pe carosabil. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Adrian Marin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în ultimele 24 de ore au fost doborâţi de vântul puternic 51 de copaci, din mai multe sectoare.

In Bucuresti a inceput sa ninga pentru prima data in iarna asta sambata dimineata
In Bucuresti a inceput sa ninga pentru prima data in iarna asta sambata dimineata

Adrian Marin a precizat că 23 de maşini au fost avariate de copacii rupţi de vânt, 12 dintre cazuri fiind înregistrate sâmbătă dimineaţă. Cel mai grav incident a fost în Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Intrarea Patinoarului, unde patru maşini au fost avariate de un copac doborât de vânt. De asemenea, în Sectorul 6, pe aleea Valea Roşie, un copac a căzut pe trei maşini, una dintre acestea fiind distrusă complet, informeaza Mediafax.

Din cauza vantului, mai multi copaci au fost pusi la pamant, distrugand mai multe masini
Din cauza vantului, mai multi copaci au fost pusi la pamant, distrugand mai multe masini

CITESTE SI

NINGE în Bucureşti! COD GALBEN de ninsori şi VISCOL, în Capitală şi 16 judeţe din sudul şi vestul ţări

ULTIMA ORA! LAPOVITA si NINSOARE in sudul tarii, VANT PUTERNIC in sud-est si la munte, pana duminica

În mai multe zone din Capitală, din cauza vântului puternic, peste zece panouri publicitare au fost doborâte, cinci stâlpi de electricitate au căzut sau au fost în pericol să cadă, iar elemente de construcţie de pe faţadele clădiri au fost desprinse, a precizat Adrian Marin. Conform Mediafax, Capitala este sub avertizare cod galben de vânt puternic de vineri după-amiază. Potrivit avertizării nowcasting, prelungită de Administraţia Naţională de Meteorologie până sâmbătă, la ora 20.00, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, vântul depăşeşte la rafală viteze de 55 - 65 de kilometri pe oră şi, izolat, 75 de kilometri pe oră.

 

In Capitala, zapada s-a depus deja pe masini
In Capitala, zapada s-a depus deja pe masini

Precipitatii mixte pana duminica, ora 12

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Citeste despre: ninsoare bucuresti, ninge in bucuresti, zapda bucuresti, ninge in capitala, vremea in weekend, prognoza meteo


Share On Facebook