Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat vorbeste despre demisia sa, in cazul in care va fi gasit vinovat de moartea celor patru persoane, membrii ai echipajului de pe elicopterul SMURD prabusit in Mamaia.

Medicul susutine ca asistenta si pilotul nu puteau fi salvati sub nicio forma, din moment ce ei erau legati de scaune. Amandoi s-au inecat, neputand sa iasa la suprafata. Daca in cazul celorlalte doua victime se considera ca Ministerul Sanatatii, prin secretarul de stat Raed Arafat, va fi gasit vinovbat pentru gestionarea accidentului, atunci el isi da demisia.

"Nici nu intru in ipoteza ca putea sau nu fi salvati, eu intru cu ipoteza ca facem tot posibilul. Cei legati de scaune sigur nu puteau, scafandri i-au scos de pe scaune, scafandrii au confirmat ca i-au scos de pe scaune. Daca pilotul tipa si apoi s-a inecat... El era inecat, trebuia sa fie cineva acolo rapid sa-l scoata Daca va iesi doctorul Arafat vinovat, automat imi asum responsabilitatea ca sunt vinovat si am plecat. (...) Daca iese cineva vinovat, automat o sa spunem, uite, acolo este vinovatul.”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat este considerat fondatorul SMURD
Raed Arafat este considerat fondatorul SMURD

De cealalta parte, Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, sustine ca echipajul nu ar fi fost in pericol elicopterul ar fi fost dotat cu flotoare.

"Cand au preluat elicopterul spre operare de la firma, elicopterul oricum nu avea flotoarele montate pe el. Le montezi daca vei lucra in larg, daca vei iesi pe mare, acest elicopter nu putea sa iasa pe mare, din lipsa unor echipamente care nu-i permit sa execute misiuni pe mare", a explicat secretarul de stat.

Urmarire penala in acest caz

Procurorii militari au inceput urmarirea penala in cazul accidentului aviatic din Constanta, iar deocamdata anchetatorii vorbesc despre trei infractiuni, printre care si cea de ucidere din culpa.

Smurd

Pana acum, tragedia produsa de prabusirea elicopterului SMURD la Constanta, soldata cu 4 morti, a adus prima demitere. Seful ISU Constanta a fost demis, iar prefectul de Constanta e si el la un pas. Premierul Victor Ponta va decide daca il demite sau nu.

R.O.

Citeste despre: raed arafat, accident smurd, ancheta accident, accident aviatic, raed arafat demisie, demisii accident aviatic


Share On Facebook