ionica liceenii

Fara indoiala, cel mai simpatic personaj din seria "Liceenii", Ionica, interpretat de actorul Mihai Constantin, este departe de aliura de elev sugubat. Ajuns la 50 de ani, acesta parca este cu totul alt om.

Mihai Constantin s-a nascut la data de 30 septembrie 1964. Tatal sau este actorul George Constantin, iar mama, mezzo-soprana Iulia Buciuceanu. De asemenea, Mihai este nepotul actritei Tamara Buciuceanu - nimeni alta decat interpreta profesoarei de matematica "Isoscel", cei doi fiind protagonistii unor scene de-a dreptul memorabile in seria "Liceenii".

ionica liceenii

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, in 1989, la clasa profesoarei Sanda Manu. A debutat pe scena inca din 1985, cu un rol in spectacolul "Dimineata pierduta". Dupa absolvire, a jucat pe scena Teatrului Municipal din Ploiesti in "Woyzeck" de G. Buchner.

ionica liceenii

S-a remarcat in spectacole ca "A treia teapa" de Marin Sorescu, "Hamlet", "Regele Lear, "Poveste de iarna" de W. Shakespeare, "Petru" de Vlad Zografi, "Black&White" de Keith Waterhouse si Willis Hall, "Antigona" de Sofocle, "Trei surori" de A. P. Cehov sau "Mephisto" de Horia Garbea.

ionica liceenii

Ionica a fost rolul vietii lui

A dat lovitura in 1987, odata cu rolul Ionica din "Liceenii", regizat de Nicolae Corjos, acesta fiind, de altfel, debutul lui in cinematografie.

ionica liceenii

Acest personaj avea sa fie cel mai indragit de Mihai Constantin, actorul revenind in pielea lui Ionica in "Extemporal la dirigentie",  "Liceenii rock and roll" si "Liceenii in alerta".

ionica liceenii

A mai jucat in "Niste Baieti Grozavi", "Flacari pe comori", "Balanta", in serialul TV "Calatorie de neuitat", "Un ete inoubliable" (O vară de neuitat) in telenovela "Pacatele Evei" si, mai nou, in filme precum "Amintiri din epoca de aur", "Eu cand vreau sa fluier, fluier" sau "Portretul luptatorului la tinerete".

ionica liceenii

Totodata, simpaticul si talentatul actor a prezentat, alaturi de colega lui de breasla Anca Sigartau, emisiuni de divertisment la televiziune si a jucat in nenumarate spectacole de teatru radiofonic.

ionica liceenii

S-a ingrasat foarte mult

Recent, a implinit 50 de ani si, actualmente este actor la Teatrul "Bulandra". Mihai Constantin arata cu totul diferit fata de simpaticul Ionica din "Liceenii", semn ca trecerea anilor a lasat urme cat se poate de clare pe chipul, dar si in ceea ce priveste greutatea lui. Atat la propriu, cat si la figurat...

J.D
 

Citeste despre: mihai constantin, liceenii, ionica liceenii, distributie liceeni, tamara buciuceanu


Share On Facebook