Smurd

Copilotul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol a fost găsit legat de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, a spus un scanfandru de la ISU Dobrogea care a participat la căutări.

Scafandrul Marian Ciulei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” a spus, după recuperarea copilotului, că temperatura apei este de două grade Celsius, iar pe fundul lacului este foarte mult mâl, lucru care îngreunează intervenţia scanfandrilor, informeaza Mediafax.

Smurd
”Am găsit cea de-a doua victimă legată de scaun cu centura de siguranţă, la o adâncime de şase metri, vizibilitatea foarte scăzută, temperatura apei de două grade Celsius, foarte mult mâl, depăşeşte jumătate de metru. Temperatura rece face ca intervenţia să fie foarte dificilă. Noi, găsind a doua victimă, am balizat zona, iar alături de Poliţia de Frontieră, cu un somar, am încercat să găsim epava. Am găsit pe fundul lacului bucăţi din elicopter, iar într-un final am reuşit să găsim şi cea de-a doua victimă”, a afirmat scafandrul.

El a precizat că nu a fost găsită carlinga elicopterului, ci doar scaunul în care se afla copilotul.

Smurd
Copilotul elicopterului prăbuşit a fost adus cu şalupa la mal, luni seară, în jurul orei 21.25, de către echipele de intervenţie, medicii aflaţi la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Acesta a fost apoi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

G.C.

Citeste despre: copilot elicopter, siutghiol, scafandru


Share On Facebook