stire internationala

Iata o idee perfecta pentru Dragobete sau pentru 1 si 8 Martie: robotul care calca singur hainele. Orice femeie s-ar bucura sa il aiba si sa scape de corvoada acestei activitati nu tocmai placute.

Oamenii de stiinta au creat acest robot capabil sa iti indinda perfect hainele. Acesta foloseste senzori si un algoritm de analiza a cutelor, astfel ca are mai multa precizie decat cea mai priceputa gospodina. Are doua programe, unul de calcat dynamic si unul de calcat static, in care nu se misca. Acesta a fost creat de catre Universitatea Columbia, iar ideea de la care au pornit pentru a-l construi vine de la senzorii motorii pe care ii are consola de jocuri Xbox Kinect.

Senzorii robotului care calca haine au mai multa precizie decat o femeie sau un barbat care fac asta zilnic
Senzorii robotului care calca haine au mai multa precizie decat o femeie sau un barbat care fac asta zilnic

“Rezultatele experimentelor arata ca algoritmul de analiza a cutelor face robotul sa calce hainele mai eficient decat o fac oamenii”, a declarat unul dintre creatorii sai. Siemens a scos deja pe piata o variant acestui robot pe care l-a numit Dressman; acesta are brate si arata ca un torso, astfel incat pozitia lui seamana foarte mult cu cea pe care o au oamenii atunci cand isi calca hainele.


Ruxandra Patru

Citeste despre: fier de calcat, robot de calcat, cadouri pentru femei


Share On Facebook