Paul Kantner

Paul Kantner, cofondator al trupei muzicale Jefferson Airplane, celebră în anii '60 pentru rockul său psihedelic, a murit joi la 74 de ani.

Paul Kantner, care a cântat pe scena legendarului festival de la Woodstock în 1969, a murit în urma unei crize cardiace, a anunţat impresara şi pe prietena de-o viaţă, a artistului, Cynthia Bowman. Cu piese de succes precum Somebody to Love sau White Rabbit, Jefferson Airplane a compus mai multe imnuri ale mişcării hippie, scrie Romania Tv. În plus, Paul Kantner, chitarist originar din San Francisco, a devenit celebru şi pentru pledoariile sale în favoarea consumului de droguri.

Paul Kantner

Port-drapel al curentului contra-cultural din San Francisco, Jefferson Airplane a fost ales pentru a cânta la festivalul de la Woodstock. Trupa trebuia atunci să-şi înceapă recitalul sâmbătă seară, dar cum celelalte concerte nu se mai terminau, prestaţia lor a început de abia duminică dimineaţa la ora 8.00. De altfel, în anii 1960, concertele Jefferson Airplane erau printre cele mai căutate şi bine plătite din lume. Au fost singura formaţie care a cântat la toate cele trei festivaluri rock faimoase din anii 1960: Monterey (1967), Woodstock (1969) şi Altamont (1969), fiind cap de afiş şi la primul festival Isle of Wight.

Livia Lixandru

Citeste despre: paul kantner, paul kantner mort, paul kantner somebody to love


Share On Facebook