Klaus Iohannis

Dosarul in care presedintele ales, Klaus Iohannis, este judecat pentru incompatibilitate va fi judecat in recurs la ICCJ, pe data de 14 ianuarie.

Instanta suprema a admis, marti, sa fie judecat pe fond recursul in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si a stabilit primul termen in 14 ianuarie, cand vor fi citati Iohannis si un reprezentant al Agentiei Nationale de Integritate.

Decizia a fost luata in camera de consiliu, de un complet format din trei judecatori, care au analizat admisibilitatea in principiu a judecarii in recurs a dosarului in care primarul Sibiului si presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI in care se arata ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in Adunarile Generale ale Actionarilor de la societatile Apa Canal si Piete.

Klaus Iohannis a fost primarul Sibiului timp de 14 ani
Klaus Iohannis a fost primarul Sibiului timp de 14 ani

Recursul a fost formulat de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce in septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia lui Iohannis si a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Instanta suprema este cea care va decide definitiv daca presedintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu in incompatibilitate.

Iohannis

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis AC

Pe de alta parte, Curtea Constitutionala (CC) va dezbate, din nou, in 9 decembrie, articolul din Legea 161/2003 in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, intre care si Klaus Iohannis.

R.O.

Citeste despre: klaus iohannis, dosar klaus iohannis, recurs klaus iohannis, decizie klaus iohannis


Share On Facebook