fotbalist

Foarte multa lume nu i-a dat nicio sansa, insa acest tanar a continuat sa lupte pentru a-si indeplini visul, in ciuda handicapului sau. Astfel de oameni ne demonstreaza ca nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti ceva cu adevarat.

Matias Dutour are 19 ani si inca de cand era copil si-a dorit sa ajunga fotbalist profesionist. Nascut fara bratul stang, din cauza unei malformatii congenitale, Dutour a facut sacrificii imense pentru a-si indeplini visul.

Pas cu pas si ghidat de o vointa de fier, pustiul a reusit sa ajunga la juniorii lui Nacional de Montevideo, una dintre cel mai mari echipe din Uruguay. Nu s-a lasat cu una cu doua si le-a aratat antrenorilor ca poate face fata in aparare, iar in final, rezultatele i-au fost rasplatite pe deplin.

fotbalist

Matias a fost promovat la echipa mare si a debutat alaturi de Alvaro Recoba, idolul sau.

„Pentru mine este un mit, mereu am fost inspirat de el”, a declarat Dutour, la scurt timp dupa partida cu Sisley.

Nu vrea sa-si puna proteza

Chiar daca are optiunea sa foloseasca o proteza speciala, Matias prefera sa joace asa si explica alegerea: „In viata nimic nu este imposibil si niciun vis nu este de neatins. Am folosit protezele cand eram mic, pentru ca imi permitea sa fac aceleasi exercitii si sa simt ceea ce simteau alti jucatori”.

Nacional a pierdut insa meciul cu scorul de 1-2 in fata celor de la El Tanque Sisley. Etapa viitoare, cu River Plate Montevideo, antrenorul Alvaro Gutierrez il va lua din nou pe banca si spera ca pustiul sa confirme rapid.
 

D.C.

Citeste despre:matias dutour, nacional de montevideo, uruguay, fotbalist fara o mana


Share On Facebook