caldura

Bucureştenii ar putea avea căldură în calorifere începând de duminică. RADET a anuntat că de atunci vor fi întrunite condiţiile pentru furnizarea energiei termice în locuinţe.

"În data de 26.10.2014, ora 6.00, se vor întruni condiţiile pentru furnizarea încălzirii, conform legislaţiei în vigoare, respectiv 3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 - 6.00", arată Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), într-un comunicat de presă transmis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

RADET Bucureşti a făcut, de miercuri până sâmbătă, probe în sistemul de încălzire, înainte de furnizarea permanentă a căldurii în sezonul rece 2014 - 2015. De la CET Progresu, din cauze interne, furnizarea agentului termic, în perioada de probe, s-a făcut la temperaturi şi presiuni mai scăzute. Din acest motiv, în Sectorul 4 - zonele Luică, Brâncoveanu, Giurgiului, Pieptănari, Alexandru Obregia şi Olteniţa, precum şi în Sectorul 5 - zonele Ferentari, Calea Rahovei, Chirigiu şi Sebastian, temperatura a fost redusă atât la încălzire, cât şi la apă caldă.

In aceasta noapte se da drumul la caldura in Capitala
In aceasta noapte se da drumul la caldura in Capitala

Conform Mediafax, RADET a precizat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii CET Progresu, problemele s-au rezolvat şi, începând de sâmbătă, ora 17.00, încălzirea şi apa caldă vor fi la temperaturile corespunzătoare. De asemenea, în perioada probelor, au fost puncte termice la care funţionarea s-a făcut alternativ, ziua fiind furnizată apă caldă şi după ora 23.00, încălzire. Această situaţie a fost înregistrată la 11 puncte termice din zona Colentina, la 14 puncte termice din zona Rahova şi la un punct termic din zona Pantelimon.

CITESTE SI

Facturile la caldura vor fi cu 10-25% mai mari ca anul trecut in Bucuresti! Afla cat trebuie sa platesti!

Caldura cu portia, in Bucuresti si Constanta

Alte probleme legate de furnizarea încălzirii au fost generate de avarii pe circuitul secundar, în Sectorul 1, zona Cocărăscu şi în Sectorul 3, zonele Jean Steriadi şi Decebal, a precizat sursa citată. "Lipsa încălzirii, la unele blocuri sau scări de bloc, este generată de faptul că unele asociaţii de proprietari nu şi-au deschis vanele de la subsol din diferite motive (lucrări interioare) sau datorită solicitării ca furnizarea căldurii să se facă la o dată ulterioară, precum şi din alte motive interne ale acestora", potrivit RADET.

In Capitala, zapada s-a depus deja pe masini
In Capitala, zapada s-a depus deja pe masini

Conform Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 - 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici".

Conditiile de debransare

Asociaţiile de proprietari care nu doresc să beneficieze momentan de încălzire, pot să limiteze sau să refuze serviciul închizând vanele, după ce anunţă RADET. Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă ale clienţilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliară din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, reprezentate de apartamente sau alte spaţii, iar restul, din părţi aflate în proprietate comună) nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, a precizat RADET, citând articolul 30, alineatul 4, din Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

 

 

Citeste despre: radet, incalzire bucuresti, caldura capitala, cand se da drumul la caldura, termoficare bucuresti, factura la caldura


Share On Facebook