Video cutremurator! Balerinul Ovidiu Danci, finul actorului, face dezvaluiri devastatoare despre starea lui Serban Ionescu, dupa ce l-a vizitat la Terapie Intensiva:

Astazi, dupa un ultim consult amanuntit, medicii de la spitalul Elias au decis sa-l externeze pe Serban Ionescu, dupa trei saptamani in care a fost internat sI monitorizat in sectia de Terapie Intensiva. In dorinta disperata de a-l vedea, Ovidiu Danci, finul lui, a invins toate oprelistile sI interdictiile intampinate sI a ajuns la capataiul marului actor. Starea in care l-a gasit pe Serban, l-a traumatizat.

Cu sufletul pe tava. Asa a mers actorul sI balerinul Ovidiu Danci sa-si vada nasul de cununie, pe patul de spital. A trecut peste toate piedicile care i-au fost puse sI a ajuns in rezerva de Terape Intensiva a pacientului. Imaginea care I s-a aratat in momentul in care a deschis usa, l-a naucit. A izbucnit in lacrimi sI cu greu a reusit sa-i mai adreseze lui Serban cateva cuvinte de incurajare. Urari pe care marele actor, rapus de boala fatala cu care se lupta de un an, le-a respins pintr-un gest socant. "L-am intrebat daca se face bine!", sustine Danci. Iar el a dat un raspuns coplesitor clatinand capul in semn de "Nu!". "Este cumplit de slab, poarta pampers sI mi-a aratat ca a abandonat lupta cu boala. Doar ochii au mai ramas din ce a fost", ne-a marturisit Danci, facand eforturi colosale sa-si stapaneasca lacrimile. Dezvaluirile sale sunt socante sI cutremuratoare, iar durerea care s-a instalat in sufletul lui in timpul acestei vizite nu poate fi descrisa in cuvinte. "Atat a mai ramas din marele actor care ridica sali in picioare. SI nu inteleg de ce, in aceste momente, la capataiul lui nu este Magda (n.r. Catone), ci o alta femeie. Nu inteleg de ce nasa are interdictie sa se apropie de el, desi isi doreste enorm acest lucru".