Acasă » Știri » Știri interne » Ion Ţiriac are două echipe de hochei! Simona Halep se implică, la rândul ei, în proiect. „Sunt 40 de copii care…”

Ion Ţiriac are două echipe de hochei! Simona Halep se implică, la rândul ei, în proiect. „Sunt 40 de copii care…”

De: Cancan 18/08/2017 | 14:59
Ilie Năstase şi Ion Ţiriac sunt foarte buni prieteni

Înfiinţarea patinoarului Telekom Arena a dus la dezvoltarea primelor două echipe de hochei juniori, organizate la iniţiativa lui Ion Ţiriac. Copiii au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani şi respectiv 7 şi 9 ani. Beneficiază de cele mai bune condiţii şi de sfaturile unor antrenori cu greutate şi experienţă.

Fundaţia Ion Ţiriac şi reprezentanţii patinoarului Telekom Arena au prezentat astăzi primele două echipe de hochei juniori selectate pentru pregătire de specialitate

Reprezentanţii Fundaţiei Ion Ţiriac şi ai patinoarului Telekom Arena au prezentat astăzi primele două echipe de hochei pe gheaţă pentru juniori formate pe parcursul întâiului semestru de activitate a patinoarului Telekom Arena. Aproximativ cincizeci de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani formează cele două echipe susţinute de doi dintre partenerii Telekom Arena: Telekom si Dedeman. Echipele sunt structurate pe grupe de vârste, echipa Telekom incluzând juniori între 7 şi 9 ani, în timp ce echipa Dedeman este formată din copii de 3 – 6 ani.  Echipele prezentate astăzi sunt mixte, o treime dintre membri fiind fete şi două treimi băieţi.

Membrii echipelor au fost selectaţi în urma cursurilor de iniţiere gratuite puse la dispoziţie de către patinoarul Telekom Arena în colaborare cu Fundaţia Ion Ţiriac încă de la lansarea proiectului. Criteriile de selecţie au constat în demonstrarea constantă a unor aptitudini sportive pe parcurul ultimelor şase luni. Cele două echipe beneficiază de antrenamente gratuite cu nume relevante ale hocheiului românesc – maeştri ai sportului şi maeşti emeriţi ai sportului – şi de echipamente de specialitate ce le asigură formarea la un standard înalt de calitate.

Succesul cursurilor de iniţiere s-a răspândit rapid, iar în luna mai Fundaţia Ion Ţiriac a organizat la patinoarul Telekom Arena o acţiune punctuală de selecţie a celor mici cu înclinaţie pentru sporturile pe gheaţă, în urma căreia au fost formate alte două potenţiale echipe de hochei de juniori. La această selecţie s-au prezentat peste 150 de copii interesaţi să descopere tainele patinajului. Noile grupe îşi vor începe activitatea de pregătire odată cu reluarea programului şcolar, în septembrie.

„Astăzi prezentăm echipele de hochei juniori susţinute de către Telekom şi Dedeman. Suntem în curs de formare şi vom propune şi către ceilalţi parteneri ai patinoarului, Skoda şi Allianz, echipe de juniori. Din raţiuni pe care nu le-am înţeles, Simona Halep vrea şi ea propria echipă de hochei. Echipamentele de joc pentru o astfel de grupare nu costă mai mult de 10.000 de euro. Imaginaţi-vă ce s-ar putea face dacă autorităţile s-ar implica în treaba aceasta. Deocamdată, am cumpărat tot noi un autocar pentru a duce copiii de la Otopeni la Bucureşti şi retur. Pentru că altfel, nu dispun de transport public direct. Vă garantez că peste câţiva ani acestea vor fi echipele de hochei de juniori ale României”, a declarat Ion Ţiriac, prezent la conferinţa de presă.

Conform planificării realizate de către reprezentanţii Fundaţiei Ţiriac, o nouă selecţie va avea loc şi în a doua jumătate a lunii octombrie 2017, cu scopul de a recruta juniori pentru echipele cu numerele cinci si respectiv şase găzduite de Telekom Arena. Detalii despre susţinătorii acestor noi echipe vor surveni pe parcursul lunilor următoare. La selecţii se pot înscrie copii cu vârsta de până la 9 ani, indiferent de abilităţile pe care le stăpânesc în sporturile pe gheaţă.

Odată cu redeschiderea patinoarului în luna august, în urma perioadei dedicate reviziei tehnice, grădiniţele şi şcolile din Bucureşti şi din localităţile limitrofe au posibilitatea să înscrie grupe de preşcolari şi elevi din clasele 0-4 la cursurile gratuite de iniţiere. Acestea se desfăşoară atât în vacanţe, cât şi pe parcursul anului şcolar.

Pentru a facilita accesul la Patinoarul Telekom Arena, Fundaţia Ion Ţiriac a anuntat că pune la dispoziţia publicului larg un autocar dedicat care va efectua zilnic curse între zona de nord a Bucureştiului – Telekom Arena (Otopeni) şi retur. Autocarul are o capacitate de 52 de locuri pe scaune, dispune de un branding sugestiv şi circulă conform programului de mai jos:

 

 

Locaţie – staţia 

City Tour

Charles de Gaulle

Locaţie – staţia RATB Casa Presei

Sosire Patinoar Telekom Arena

Retur Patinoar-Bucureşti

Luni-Vineri (iniţiere copii)

12:15

12:25

13:00

15:00

Sâmbătă (public larg)

10:15

10:25

11:00

12:40

Duminică (public larg)

17:15

17:25

18:00

19:40

Telekom Arena este un proiect unic, deschis 11 luni pe an, singurul patinoar din zona Bucureşti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaţionale şi în acord cu indicaţiile Federaţiei Internaţionale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor şi sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanţe. Grupurile organizate de copii şi elevi, cât şi juniorii care practică hochei sau patinaj beneficiază de acces gratuit la Telekom Arena pentru sesiunile de antrenament.

Susţinătorii celor două echipe sunt companiile Telekom şi Dedeman, parteneri ai locaţiei Telekom Arena. Prezent la conferinţa de presă, Ion Ţiriac a dezvăluit că Simona Halep vrea, la rândul ei, să înfiinţeze o echipă de hochei, pe care să o susţină financiar.

„Mă simt mândru şi fericit că vin copii dornici să facă hochei. De selecţie se ocupă doar antrenori emeriţi. Sunt 40 de copii care fac patru antrenamente pe săptămână. Am cumpărat două autobuze pentru ei. Simona Halep vrea echipa ei. Sponsorii plătesc întreţinerea acestui patinoar”, a spus Ion Ţiriac.

La rândul său, Ilie Năstase a declarant: “Îl cunosc pe Ion Ţiriac de 50 de ani, are o mare ambiţie să reuşească. Se pricepe foarte bine la absolut tot. Ne certăm, ne împăcăm, dar când trebuie să pornim ceva nu avem nicio problemă. A pus mult suflet în acest proiect”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate corespunzător
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...