10 mituri despre videochat – tot ce trebuie să știi

Autor: Maria H.
Publicat: 25/09/2019 | 19:45
  1. Este un job care-ți permite un program flexibil. Multe dintre modelele de videochat profită de această felxibilitate pentru a-și termina studiile, pentru a face un master, sau pentru a începe o a doua facultate. Asta nu inseamna insa ca ar fi un job usor, ca poti lucra oricand vrei si numai daca vrei. Ca in orice cariera independenta, de artist sau entertainer sau antreprenor, vei munci mai mult ca orice angajat ca sa ajungi in top si sa castigi pe masura.
  2. Această veritabilă industrie crește de la an la an, iar veniturile modelelor cresc și ele corespunzător. Știai că se pot câștiga lunar și sume care ajung la 10.000 de euro? Evident, nu toate modelele vor castiga 10.000 de euro pe luna, ci doar 5-10%, cele mai ambitioase, cele mai implicate, cele care aleg echipa de training si promovare potrivita.
  3. Din punct de vedere legislativ, videochatul este la fel de legal ca orice alta activitate economica din Romania. Nu incalca nici o reglementare legala, nu necesita nici o autorizatie prealabila, cat timp firmele sau persoanele fizice isi declara corect veniturile si isi platesc taxele si impozitele, totul este 100% legal.
  4. Deși cele mai multe dintre modele au vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, nu există limită de vârstă pentru videochat. Secretul este să ai o prezență fizică și intelectuală plăcută, indiferent de vârstă. De multe ori, modelele de top sunt in zona de varsta 26-35, unde experienta de viata le ajuta sa dezvolte relatii stabile cu membrii, sa aibe multiple topicuri de discutie.
  5. În ciuda a ceea ce ai auzit, pentru a deveni model de videochat nu trebuie să fii perfectă. Bărbaţilor le plac femeile sociabile, cu un aspect fizic plăcut, care știu să poarte o conversație și au încredere în ele. Orice model isi va gasi membrii care sa o placa. Daca are rabdare si daca vrea sa reuseasca, bineinteles.
  6. Poate n-ai sa crezi, dar vizitatorii sau membrii site-urilor de videochat nu caută neapărat nuditate sau show-uri erotice, pe care le-ar putea găsi foarte ușor pe internet, ci vor să socializeze. Mulți dintre ei vor chiar să-și găsească o parteneră. Traim intr-o lume in care ne mutam pe zi ce trece viata din offline in online. Prietenii, relatiile, tot.
  7. Pe dorința de socializare se bazează și studiourile de videochat glamour, unde nu se încurajează nuditatea, dimpotrivă, modelele ajung să câștige extrem de bine stând cât mai mult îmbrăcate. Totul ține de abilitățile de comunicare ale modelului.
  8. Poți să faci videochat și de acasă, dar câștigurile nu se vor compara cu ale modelelor din studiourile profesioniste, unde beneficiază de traineri, decoruri moderne, aparatură de ultimă generație, conexiune de mare viteză la internet, make-up artiști și chiar maseuri. Si, poate cel mai important, colegii care sa te sustina intr-o zi proasta sau sa iti dea o idee cand ai nevoie de ea.
  9. Ai o prezență plăcută și poți susține o conversație relaxantă? Sunt cele două atu-uri care te vor ajuta să faci performanță și bani, chiar dacă nu ai experiență. Studiourile mari, cu renume în piață, au adevărate echipe de profesioniști în spate și tot ce ai de făcut este să le urmezi sfaturile.
  10. Ultimul, dar și cel mai important sfat: caută modele care lucreaza la studioul unde ai vrea să lucrezi. Toate studiourile promit câștiguri fabuloase, dar nu toate se și țin de cuvânt. Din acest motiv, înainte de a lua decizia, asigură-te că modelele care deja lucreaza acolo sunt in topul siturilor de videochat, au succes, sunt fericite.

Vrei să afli mai multe despre acest domeniu, direct de la cei care se ocupă? Poți să-i suni sau să le scrii pe Whatsapp, AICI. Îți vor răspunde pe loc și cu plăcere la orice întrebare.

Urmărește secțiunea eChat by Studio20 în Cancan și vom reveni cu detalii interesante din culisele acestei industrii. Pune-ne întrebări și vom încerca să le răspundem în articolele care urmează.

 

Citește și...