Acasă » Extrafotbal » Nu te supara, frate!

Nu te supara, frate!

De: Cancan 26/05/2007 | 00:00
Nu te supara, frate!

Soarta. Poli si Rapid si-au trimis, de-a lungul timpului, zeci de „bezele”. Astazi, trebuie sa se lupte intre ele

Cristian Blanuta Timisoara fierbe! Zeci de mii de fani in extaz, in urma cu doi ani, atunci cand Marian Iancu a venit cu petrolul lui pentru a aduce trofee unui club care-si pierduse, de mult, orgoliul. Agonie! Milioane de euro s-au dus pe antrenori cu nume, pe jucatori cu nume. S-au dus pe Apa Sambetei. In campionat, Poli mai mult s-a „strambat”. A mai dat o lovitura ici, colo. Atat. Marian Iancu chiar a vrut sa renunte, dar s-a razgandit peste noapte. Ce daca nu a reusit cu Hagi, ce daca nu l-a adus pe Razvan? Continua. Intamplare sau nu, Poli Timisoara a ajuns in finala Cupei Romaniei. Cu putin noroc, sau cu putin elan din partea fotbalistilor atat de huliti cateodata pe Bega poate ajunge in cupele europene. Revenim la fani. La zecile de mii de fani. Au traversat perioada de agonie. Astazi, frustrarile li se pot cauteriza.

Meciul orgoliului

Rapid? Probabil, Razvan Lucescu a avut cel mai negru campionat. Multlaudata sa trupa isi leaga sperantele tot de un meci. E drumul, singurul drum, spre Europa. E conditia pe care trebuie s-o indeplineasca daca vrea sa mai auda din gura enervantului sau patron, George Copos, despre planurile Grantului in care sa se regaseasca si el, fiul lui Mircea. Altfel, „La revedere, Razvan!”. Nu ca ar ramane muritor de foame pe la vreo echipa de pluton, dar Lucescu Jr. chiar tine rau de tot la prestigiul lui.

Nu se „inteapa”

Doua galerii celebre. „Legione Granata” si „Ultra Viola”. Doua galerii care chiar se pupa, atunci cand se intalnesc. Ele isi povestesc cum echipele lor de suflet au fost, pana la Revolutie, batjocorite de catre „puterile de stat”, Dinamo si Steaua. Si isi mai amintesc putinele momente in care, impotriva curentului, au invins. Astazi, „infratitele” nu mai sunt de aceeasi parte a baricadei. Dar nici nu se vor „intepa”. In semifinale, s-au sprijinit. Au declarat, atunci ca, daca vor ajunge in finala, se vor aplauda. Au ajuns.

„Victoria? O noua Revolutie!”

Semnal. Timisoreanul Andrei Cristea avertizeaza: „Giulestenii sunt tari prin forta grupului” – Ultimele rezultate ale adversarilor tai arata ca veti intalni o formatie in eclipsa de forma. Veti profita de asta? – Nu cred ca se poate vorbi asa de Rapid. Poate acele rezultate le trecem la alt capitol. Anume, concentrarea jucatorilor din Grant pentru finala Cupei. Rapid a jucat frumos in acest campionat si cred ca ar fi meritat chiar sa-l castige. Nu stiu ce s-a intamplat acolo. Poate ghinionul, nu stiu… – De unde vine pericolul? – Forta grupului. Apoi, jucatorii Rapidului joaca impreuna de 4-5 ani, se cunosc bine, exista automatisme. Va fi foarte greu pentru noi. – Ce ar insemna pentru Poli castigarea Cupei? – Ar fi echivalentul unei a doua Revolutii. Aici nu prea a fost performanta, asa cum se intampla la Dinamo, la Steaua, echipe invatate cu trofee. Cu totii sunt innebuniti de ideea ca Timisoara ar putea aduce Cupa pe Bega si ar participa in UEFA. – Dar pentru Andrei Cristea? – Un lucru extraordinar! O incoronare a muncii pe care am depus-o aici. Nu e minunat ca dupa un an petrecut la Timisoara sa castig un trofeu si sa am sansa de a juca in cupele europene? – Un eventual esec? – Cine se poate gandi, acum, la asta?

„Ne-am invatat cu presiunea”

Vis. Giulesteanul Costin Lazar tinteste primul sau trofeu „adevarat” – Crezi ca iti vei trece in CV primul tau trofeu? – Nu ar fi primul, am castigat cand eram junior. – Reformulez: primul trofeu ca fotbalist major. – Sper ca se va intampla asta. – Ce trebuie sa faceti, tu si colegii tai, pentru asta? – Sa jucam de parca acest meci ar fi ultimul din cariera noastra. Asa, cu siguranta vom fi mai aproape de ceea ce ne dorim. – Cum veti trece peste dezavantajul ca jucati cu Poli la Timisoara, in fata unor spectatori care va vor fi potrivnici? – Personal, nu cred ca e un dezavantaj. Suntem motivati pentru acest meci, avem de indreptat anumite lucruri care s-au petrecut in jocul nostru la ultimele meciuri. Si, ce e cu adevarat important, trebuie sa salvam un sezon care nu ne-a iesit asa cum il planificasem. De asta, nici nu ne intereseaza ce se va intampla in tribune. Ne-am invatat cu presiunea, cu tensiunea, cu… toate. – Jucatorii lui Poli au o prima de 20.000 de euro. Crezi ca vor „ara” terenul pentru acesti bani? – Nu stiu, si chiar nu ma intereseaza. Mie nu-mi este frica sa joc, indiferent de situatie. Altfel, as fi facut altceva in viata.

Razvan Lucescu: „Este OK”

Seful clubului timisorean, Marian Iancu, a cerut control antidoping pentru toti jucatorii care vor evolua in finala Cupei. „Suntem obositi cu totii, dupa un campionat extenuant, cu bucurii si suparari, si nu vreau ca dupa un Red Bull sa fie probleme”, a spus Iancu. Tehnicianul Rapidului, Lucescu Jr., a imbratisat ideea banateanului: „Si noi am cerut, de multe ori, acest control si a fost mai bine. Demersul este binevenit”.

S-au grabit spre Vest

A doua zi dupa infrangerea severa in fata Nationalului, 0-4, fotbalistii lui Razvan Lucescu au plecat, pe calea aerului, spre orasul de pe Bega. Tehnicianul a dorit ca elevii lui sa aiba cel putin doua zile la dispozitie pentru a se acomoda cu atmosfera de la locul disputei de astazi. Ieri dimineata, jucatorii s-au destins la un club din Timisoara, majoritatea preferand biliardul.

Moldovan revine pe Bega

Antrenorul-jucator al „visiniilor”, Viorel Moldovan, nu a plecat tocmai pe usa din fata de la Poli Timisoara. Intre el si Marian Iancu s-a iscat o disputa verbala, la acea data, in urma careia „Moldo-gol” a ajuns in Grant. Astazi, fostul international isi va infrunta echipa pentru care a renuntat la strainatate. Un moment delicat pentru Moldovan. „Vreau sa castigam la Timisoara, unde atmosfera este extraordinara pe stadionul Dan Paltinisanu. Va fi ultimul meu meci”, a marturisit Viorel.

Sperante desarte

Nici tratamentul la clinica Isokinetic de la Bologna nu i-a putut da unda verde lui Coman pentru finala. Accidentat la muschii inghinali, portarul giulestenilor a ratat ultima parte a campionatului, dar a sperat, pana in ultima clipa, ca va pune umarul la castigarea Cupei. Doctorii i-au spus pas, cu doua zile inaintea disputei. Daca joaca, el risca o recidiva, care l-ar face indisponibil pentru doua luni. Coman a plecat, totusi, la Timisoara, alaturi de lotul rapidist.

Ultimul mohican

Recordul celei mai mari diferente de scor in fazele avansate ale competitiei KO este detinut de Steaua. In 1964, trupa din Ghencea invingea cu 12-0 pe CIL Blaj. Poli Timisoara a fost aproape de a depasi performanta veche de 43 de ani. „Optimile” Cupei Romaniei, editia 2002-2003: Poli ? Tricotaje Ineu 11-2. Din lotul banatenilor condus atunci de Basarab Panduru mai joaca si acum la Poli doar portarul Zimmermann.

Saptamana grea

Jucatorii antrenati de Vali Velcea nu au mai trecut pe la casele lor de aproape o saptamana. Ei au intrat in cantonament luni, dupa antrenamentul de dimineata. Fotbalistii nu au fost lasati sa-si mangaie sotiile sau prietenele nici dupa meciul de miercuri, cu FC Vaslui. Locul unde tehnicianul pregateste marea lovitura este la hotelul Casa de la Rosa. „Conditii superbe aici, dar tot mai bine-i acasa”, a murmurat unul dintre jucatori.

A deschis drumul

Stadionul din Timisoara se afla pentru a doua oara in fata unei finale de Cupa Romaniei. Arena din Banat este cea care a inaugurat finalele celei de-a doua competitii a fotbalului romanesc. Se petrecea in anul 1934. Atunci, ultimul act s-a disputat intre Ripensia si „U” Cluj. Timisorenii au invins cu 3-2, insa cei de langa Feleac au contestat locul disputei. Finala s-a rejucat la Bucuresti, iar Ripensia s-a impus cu 5-0.

Contre la distanta

Ultima sansa pentru Rapid de a juca in Cupa UEFA: sa invinga astazi! De aceea, giulestenii au atentionat: „venim sa-i mancam pe timisoreni”. Replica celor sustinuti financiar de BKP nu a intarziat si a fost data de catre atacantul Mansour. „Mi-a venit sa rad cand am auzit asta. Ne va motiva, cu siguranta”, a spus fotbalistul. Tot el a fost de parere ca nu ar fi o tragedie daca echipa lui ar pierde: ?E un meci ceva mai important. Atat”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A făcut mărturisirea cu puțin timp înainte de a muri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am gaze, n-am curent, n-am apă, însă îmi place mult!”
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul zecilor de mii de lei
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de...
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc...
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri. Boala îl schimbase radical, dar el tot își găsea puterea să zâmbească
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor fi noii jurați ai MasterChef
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor...
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat. Cine a vrut să îl ucidă și care este motivul
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat....
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze palmieri
Orașul mic din România care va avea străzi ca-n Tenerife. Autoritățile s-au apucat să planteze...
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste bună pentru cinci nativi
Singurele zodii care au succes în tot ceea ce fac în weekendul ce urmează. Veste...