5 cadouri practice la set pentru mama și bebe

Publicat: 20/12/2018 | 08:00
5 cadouri practice la set pentru mama și bebe

Vrei să știi ce ai putea să cumperi de Crăciun pentru o proaspătă mămică? E bine ca în primul rând să ții cont de faptul că aceasta nu are timp și energie să caute prin oraș lucrurile de care are nevoie, iar de cele mai multe ori cadoul ideal este cel care i se adresează atât ei, cât și puiului său. Află în continuare ce poți alege, astfel încât să cumperi un dar cu folos:

  1.     Pompă de sân și biberon

O pompă de sân este un cadou util pentru orice femeie ce tocmai începe să se inițieze în tainele alăptatului. Poate fi utilizată încă din primele zile după naștere, fiind foarte posibil ca în acea perioadă canalele ce secretă lapte să fie înfundate. De asemenea, o astfel de pompă va ajuta mama să își golească sânii între perioadele de hrănire a celui mic și să colecteze laptele pentru atunci când este nevoită sa petreacă timpul departe de bebe. Poti alege să cumperi o pompă de sân electrică sau una manuală, fiecare dintre ele având anumite avantaje: cea manuală este foarte simplu de folosit, discretă și ceva mai ieftină, pe cand cea electrică îți dă posibilitatea de a o regla pe mai multe trepte și se poate dovedi din acest motiv mai eficientă in colectarea laptelui.

Indiferent că mămica alaptează sau hrănește bebelușul cu lapte praf, un biberon îi va fi cu siguranță necesar și niciodată nu este rău să aibă mai multe în casă. Când alegi biberonul, ține cont de faptul că acestea sunt împărțite pe categorii de vârstă: 0+, 6+, 12+, 18+ si 24+. Ca material, poți opta pentru un biberon de sticlă sau unul din plastic: cel din sticlă este mai puțin rezistent, dar mai igienic și mai sănătos, pentru că în biberonul de plastic pot apărea fisuri, în care se infiltrează bacterii.

De asemenea, un alt cadou nimerit ar fi un aparat de încălzit laptele sau un sterilizator, care o va ajuta pe mămică să îi ofere întotdeauna micuțului ei lapte în cele mai sigure condiții. Pe altex.ro găsești oferte bune la sterilizatoare de biberoane, așa că poți profita de ocazie.

  1.     Cântar pentru bebeluși și termometru

Chiar dacă unii părinți își cântăresc copilul doar atunci când îl duc la medic, e bine ca și acasă să existe posibilitatea de a monitoriza dezvoltarea bebelușului, pentru a păstra o evidență a ritmului de dezvoltare, mai ales în cazul unui bebe născut prematur. Alege un cântar care să permită o măsurare rapidă si sigura, chiar și atunci când copilul se mișcă, și care e dotat cu funcție specială de scădere a greutății păturicii și scutecului – până la urmă, când ești mic orice gram în plus contează.

Ca termometru, poți opta pentru unul de corp sau unul special pentru baie. În timp ce primul va fi de mare ajutor de fiecare dată când bebe răcește sau are probleme cu burtica și părinții vor să se asigure că nu are febră, al doilea va fi de folos la băiță, când temperatura apei trebuie întotdeauna corect potrivită.

  1.     Scaun auto și cărucior

Nu e cel mai ieftin cadou, însă cu siguranță va fi cel mai apreciat. Orice mămică are nevoie de un cărucior de calitate, în care să își poată plimba comod și sigur bebelușul. Alege un model ușor de manevrat și de pliat, adecvat vârstei copilului, dar și sezonului – unele cărucioare sunt mai solide și gândite special să îl protejeze pe bebe de vânt, ploaie și zăpadă în timpul sezonului rece.

În cazul în care părinții celui mic au automobil, poți cumpăra un scaun de mașină – este foarte util și necesar oricărei mămici care conduce și vrea să își ia bebelușul la plimbare.

  1.     Leagăn și scaun de masă

Mămica îți va mulțumi cu siguranță pentru așa daruri, ce îl vor ține pe cel mic ocupat și liniștit, în vreme ce ea îl va putea hrăni sau se va putea ocupa de alte activități. Majoritatea bebelușilor iubesc să stea într-un balansoar sau leagăn portabil, mișcarea acestuia și muzica liniștindu-i considerabil.

Scaunul de masă e util odată ce bebelușul trece de perioada în care stă doar în pat sau în brațe si mănâncă numai lapte: după ce i se diversifică alimentația, va avea nevoie de un scăunel special, în care să stea comod atunci când e hrănit. Nu uita să verifici vârsta pentru care e potrivit modelul pe care-l achiziționezi.

  1.     Aparat de aerosoli și aspirator nazal

Cele două cadouri sunt o investiție foarte bună în sănătatea celui mic: aparatul de aerosoli este o metodă simplă și eficientă de administrare a medicației, în special în cazul infecțiilor respiratorii sau a otitei, permițând administrarea prin inhalare, astfel încât medicamentele sa ajungă direct în căile respiratorii, în cantitățile optime. Aparatul de aerosoli poate fi utilizat și de adulți și e util și în cazul unei răceli simple, când se poate inhala soluție salină. Un alt ajutor de nădejde în lupta cu răcelile este aspiratorul nazal, care e foarte ușor de folosit și este cunoscut de mulți părinți ca ,,batista bebelușului”.

Pentru mai multe idei de cadouri pentru bebeluș și mămica lui, citește articolul de aici: https://altex.ro/cadouri-mama-bebe/pag/.

 

Citește și...