5 locuri unde poți pescui lângă București

Publicat: 11/08/2020 | 18:32
5 locuri unde poți pescui lângă București

Cei care stau în București sau în apropiere nu trebuie să plece prea departe în weekend pentru a se bucura de pescuit. În jurul capitalei se află câteva lacuri și bălți, unde se poate pescui, dacă se plătește o taxă. Aceste zone sunt potrivite pentru pescuitul de agrement, în familie, datorită faptului că funcționează în regim catch&release sau în regim de reținere a unei anumite cantități de pește. Sistemul catch&release înseamnă că pescarii pot prinde peștele, dar apoi trebuie să-l elibereze în apă.

5 locuri lângă București unde poți pescui și contempla natura

 1. Lacul Varlaam

Acest lac este o opțiune bună pentru pescari, mai ales că este permis pescuitul de crap, caras și alte specii. Lacul se află la 25 km de București, în apropiere de satul Varlaam.

Pentru pescuitul la staționar rezervările se fac cu o zi înainte. Taxa este 100 lei/zi și se poate reține 5 kg de caras sau ten. Pescarii care vor o cantitate mai mare de pește, trebuie să plătească 15 lei/kg.

Taxa pentru pescuit la răpitor este de 70 lei/zi, iar taxa pentru închirierea unei bărci este de 30 lei.

 1. Balta Fundulea 6

La numai 20 km de București se află Balta Fundulea 6, unde se poate practica și pescuitul sportiv. Pescarii pot pescui mai ales crap, caras și somn. Taxa este de 60 lei pentru 12 ore, în timpul zilei și de 100 lei pentru 12 ore, noaptea.

 1. Balta Cândeasca

Acest loc de pescuit se află la 20 km de București, în Complexul Valea Iazurilor, în comuna Belciugatele. Pescarii pot practica pescuitul sportiv în sistem catch&release, cu patru lansete, fără arici sau bombă, cu utilizarea juvelnicelor din material textil. Există trei bălți de pescuit, iar tarifele sunt:

 • Pentru bazinul 0 și 1 se plătește suma de 80 lei pentru 12 ore, cu reținere 7 kg de crap.
 • Pentru bazinul 2 se plătește suma de 30 lei pentru o persoană, iar pescuitul este în regim catch&release.

 1. Balta Hermes Periș

Acest loc este perfect pentru pescuitul sportiv, se află lângă comuna Periș, din județul Ilfov. Balta are suprafața totală de aproximativ 22 ha și dispune de 30 de standuri, cu locuri unde se pot monta și corturi.

Pescarii pot pescui în regim catch&release sau cu reținerea unei cantități din peștele pescuit, dacă plătesc una din următoarele tax,e în funcție de durata de ședere:

 • Taxa de 60 lei pentru 12 ore, sau taxa de 120 lei pentru 24 ore
 • Taxa de 220 lei pentru 48 ore, sau taxa de 320 lei pentru 72 ore.

Pentru plantat pentru o partidă se plătește taxa de 20 lei, iar pentru închirierea unei saltele cu primire cradel/12 ore se plătește 10 lei. Unele exemplare de crap sunt foarte mari, pot cântări și 15-17 kg.

 1. Balta Movilița Colceag

Balta Colceag se află la 40 km de București, la intrarea în Movilița. În această zonă există de fapt două bălți unde se poate pescui mai ales crap, cteno, caras, fitofag și somn. Zona este luminată după apusul soarelui, cei care doresc pot pescui și noaptea.

Tarifele sunt următoarele:

 • 100 lei/zi și 200 lei/noapte la balta Colceag 2
 • 370 lei/zi și 140 lei/noapte la balta Colceag 3.

Înainte de a merge la pescuit, nu este suficient să cunoști locurile bune, ci trebuie să-ți alegi echipamentul potrivit. Profesioniștii spun că echipamentele bune sunt cheia succesului în pescuit, iar confortul este, de asemenea, un aspect extrem de important în această ecuație.

Asta înseamnă că orice pescar trebuie să aibă și un suport de tip rod pod, care să aibă picioarele adaptabile pentru orice tip de teren. Pescarii care deja le folosesc spun că datorită poziției fixe a tijei și a firului perfect întins, este mai ușor de identificat chiar și cea mai slabă mușcătură, care apare atunci când peștele mișcă momeala, înainte de a mușca.

Iubitorii de pescuit au nevoie de rod pod-uri mai ales dacă vremea este instabilă, adică atunci când este vânt și apare necesitatea de fixare adecvată a bazei lansetei. Contează foarte mult și înălțimea suportului, pentru că lanseta ar trebui să stea la 45 de grade față de suprafața apei, așa că alegerea echipamentului potrivit poate face diferența între o captură reușită și un eșec total.