5 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată cu un aspirator

Publicat: 16/07/2019 | 11:54
5 lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată cu un aspirator

Daca tragi cu aspiratorul urmatoarele 5 lucruri, te poti astepta la consecinte grave, cum ar fi congestionare sau defectiune totala. Uite ce trebuie sa eviti atunci cand folosesti un aspirator cu sac sau aspirator fara sac.

Cu totii ne bazam pe aspirator pentru a face curatenie in casa si pentru a indeparta orice tip de mizerie de pe covor, gresie si parchet. Dar uneori tindem sa folosim aspiratorul chiar si acolo unde nu este cazul, iar consecintele pot fi nefericite.

In definitiv, in ciuda tututor proprietatilor extraordinare pe care le are un aspirator modern (chiar si philips powerpro, air force, cu force cyclonic, aspirator cu sac heinner, robot rowenta smart force, aspirator cu sac electrolux) sa stii ca el nu este indestructibil.

  • Aspirator fara sac Rowenta Compact Power Cyclonic RO3724, 750W, 1.5l, capul de aspirare eficient = 290 lei – vezi produse magazine

Si dupa cum stii, aceste electrocasnice mici nu sunt neaparat cele mai ieftine de pe piata. Prin urmare, mai ales daca ai investit intr-un aspirator bun si scump, vei dori sa-l pastrezi in stare buna de functionare, o perioada cat mai lunga.

Prin urmare, iata cateva lucruri cu care nu trebuie sa-ti hranesti niciodata aspiratorul.

1. Nu folosi aspiratorul pentru sticla! Nici macar aspiratoare de mână

Ai spart un pahar si automat te gandesti ca aspiratorul este excelent pentru a te ajuta sa scapi de toata mizeria. Stop. Rezista acestei tentatii pentru ca bucatile de sticla pot defecta aspiratorul. Daca vorbim de un aspirator cu sac, sticla poate perfora punga si s-ar crea o mizerie uriasa. Chiar daca este un aspirator fara sac, cioburile pot zgaria componentele interioare si chiar se pot depune pe furtun sau tub telescopic.

In schimb, matura cioburile mari si foloseste un prosop de hartie umed pentru a colecta bucatile fine.

2. Nu aspira apa daca nu ai un aspirator special pentru lichide

Umiditatea ce ajunge in aspirator poate forma mucegai si poate provoca defectiuni. Pentru lichide, lasa aspiratorul deoparte si sterge cu o carpa din microfibra absorbanta.

  • Aspirator fara sac Rowenta XTrem Power RO6921EA, 750 W, Tub telescopic din metal, 2.5 l = 613 lei

3. Nu aspira par lung dupa ce il tai

Poti folosi aspiratorul pentru a aduna parul ramas pe mobilier sau covor, dar nu si pentru multe fire lungi de par rezultate in urma ajustarii podoabei capilare. Ideea este ca parul se poate bloca in aspirator, pe furtun sau perie, iar acest lucru il va impiedica sa functioneze normal.

  • Aspirator cu sac Rowenta Compact Power RO3927EA, Tub telescopic din metal, Sac Hygiene+ = 490 lei

4. Cenusa si praf foarte fin

In mod normal aspiratoarele obisnuite de uz casnic nu sunt proiectate sa faca fata particulelor extrem de fine, cum ar fi cenusa din semineu sau praful rezultat din constructii. Riscul este ca acestea sa se depuna in interior sau sa fie din nou suflate in aer. In schimb, foloseste matura si apoi o carpa umeda pentru aduna cenusa si praful foarte fin. Sigur, o alta varianta este sa investesti intr-un aspirator modern cu filtru hepa proiectat pentru orice tip de mizerie (inclusiv apa). Iata un exemplu:

  • Aspirator cu filtrare prin apa Thomas Pet& Family 788568, 1400W, filtrare prin apă, filtru hepa (Portocaliu) = 1730 lei

5. Nu aspira monede

Obiectele mici si grele cum ar fi monedele se pot bloca pe furtun si pot duce la defectarea aspiratorului (vei avea nevoie de accesorii și piese de reparatie). Pentru un aspirator cu sac, riscul este si mai mare. De aceea, inainte de aspirare, verifica si indeparteaza obiectele mici care stau in cale.

Pentru mai multe oferte aspiratoare verticale, masini de spalat, lazi frigorifice, telefoane mobile vizitati evoMAG.

 

 

Citește și...