crime lite
Crime lite

Politistul Cristian Cioaca a fost adus, ieri, in fata magistratilor, de catre procurorii Parchetului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, el fiind acuzat de moartea Elodiei.

Si de data aceasta, insa, el a reusit sa scape de arest, magistratii luand aceasta decizie in cursul serii. Cele doua probe depuse de procurori la dosar, in baza carora au schimbat incadrarea juridica, sunt 7 pete de sange gasite in dormitorul fostilor soti Cioaca, precum si certificatul de deces al Elodiei, eliberat la inceputul anului. 

Noile probe au fost descoperite cu ajutorul unui aparat de  ultima generatie, intrat de curand in dotarea Institutului de Criminalistica al IGPR - Crime- Lite, un echipament de relevare a urmelor cu sursa de lumina variabila.

Cu ajutorul unui aparat revoluţionar în criminalistică, anchetatorii au găsit noi pete de sânge în apartamentul în care se presupune că a fost ucisă avocata Elodia Ghinescu. Cu toate acestea, magistratii nu au considerat suficiente noile probe pentru a-l trimite pe politist dupa gratii, pentru 29 de zile.

Crime lite
Crime lite
Conform site-ului criminalistic.ro, CRIME LITE 80 S functioneaza in spectrul 400-700 nanometri si foloseste tehnologia LED avand o putere optica de pana la 500mW. Aceste surse de lumina sunt foarte importante in cautarea urmelor materie, in special a urmelor biologice, care sunt puse foarte bine in contrast folosind diferitele filtre de lumina incluse in acest kit, in functie de urma care va fi pusa in evidenta. Examinarea florescentei este, in sens generic, tehnica de cercetare criminalistica aplicata pentru a genera contrast vizual pentru o varietate de urme materie atunci cand reflectanta normala sau variatiile de transmitere sunt mici.

"Se spun multe despre mine, da? Cineva acolo Sus mă iubeşte. La serviciu mâine, vă aştept. Mă aşteaptă un copil acasă, aşa că vor rog să mă lăsaţi să plec", au fost singurele cuvinte pe care le-a adresat Cioacă ziariştilor, pe un ton calm, la iesirea din Tribunal.

Claudiu Valimareanu

Citeste despre:cristian cioaca, elodia ghinescu


Share On Facebook