7 sfaturi pentru un bagaj de voiaj complet

Publicat: 15/11/2018 | 18:53

Bagajul este esențial când vine vorba de reușita unui voiaj. Dacă nu ai fost de mult timp într-o călătorie și nu mai știi ce înseamnă să îți pregătești bagajul, ar fi bine să ții cont de sfaturile de mai jos.

  1. Cumpără-ți un troler sau o geantă

Ca sa îți iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie, o să fie necesar să-ți cumperi un troler ori o geantă, dacă nu ai deja un asemenea obiect. Sau mai multe, în funcție de numărul bagajelor și de cel al persoanele care te vor însoți în voiaj. Pentru că una este să pleci într-o călătorie de afaceri, de unul singur, și alta este să pleci în concediu, alături de încă patru membri din familia ta.

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face dacă vrei să vezi ce trolere ai putea să cumperi ar fi să te folosești de Google și să faci o căutare după expresia „troler prețuri”. O altă variantă ar fi să intri pe altex.ro și să consulți oferta de trolere pe care are o retailerul pe durata Blec Fraidei, o campanie de reduceri activă până pe 5 decembrie. Pe altex.ro vei găsi trolere Lamonza, trolere de călătorie, trolelere de copii, trolere de cabine, trolere de voiaj, rucsacuri și trolere pentru bagajele de mână.

  1. Tine cont de mjlocul de transport cu care vei călători

Mijlocul de transport este foarte important când vine vorba de alegerea bagajului perfect de călătorie. Dacă vei zbura cu un avion de la o companie aeriană low-cost și vrei să ieși cât mai ieftin, atunci nu o să-ți iei un bagaj de cală, ci doar unul de mână. Spre deosebire de bagajul de cală, un bagaj de mână este mult mai mic. De regulă, greutatea unui bagaj de mână pentru avion nu poate fi mai mare de zece kilograme. În ceea ce privește dimensiunile unui bagaj de mână pentru avion, acestea sunt, de obicei, următoarele: aproximativ 40 de centimetri (lățime), circa 50 de centimetri (înălțime) și în jur de 20 de centimetri (grosime). La bagajul de cală, dimensiunile pot să varieze destul de mult, de la o companie aeriană la alta.

  1. Fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie

Este obligatoriu ca, înainte să pleci în voiaj, să-ți faci o listă cu lucrurile de care o să ai nevoie în călătoria ta. Folosește-te de o foaie de hârtie. Împarte suprafața foii în două coloane – una cu titlul „Bagaje obligatorii” și una cu titlul „Bagaje facultative”. Pe coloana cu bagaje obligatorii trece următoarele: produsele necesare pentru igiena personală, haine, pijamale, o altă pereche de încălțăminte decât cea pe care o vei purta la drum și încărcătorul pentru telefonul mobil. Pe coloana cu bagaje facultative ai putea să menționezi: alte haine, aparatul de fotografiat, prosoape, încălțăminte suplimentară, laptop și tabletă. Ca să știi ce și câte haine este să-ți iei la tine, ține cont de: starea vremii, câte zile va dura călătoria și de activitățile de care vei avea parte.

  1. Împachetează cu minimum 24 de ore înainte să pleci în voiaj

Foarte mulți oameni nu acordă atenție unui aspect foarte important, în opinia noastră: când își fac bagajul. Noi îți recomandăm să împachetezi totul cu minimum 24 de ore înainte să pleci în voiaj. Astfel, vei fi ferit de eventualele lucruri neprevăzute care ar putea să-ți dea programul peste cap și, implicit, să te împiedice să acorzi atenția cuvenită realizării bagajului.

  1. Ia în calcul greutatea bagajului 

Ideal ar fi ca bagajul tău să fie cât mai ușor, indiferent dacă o să mergi în voiaj cu mașina personală și o să ai un întreg portbagaj la dispoziție sau dacă o să zbori cu avionul și o să-l poți lăsa la cală. Cu cât vei avea un bagaj mai greu cu atât o să-ți fie mai dificil să-l cari. Pentru că, inevitabil, o să fie nevoie să-l cari prin diverse locuri, pe distanțe mai mari sau mai mici.

  1. Împachetează eficient 

Dacă vrei să-ți iei cât mai puține lucruri în trolere sau în genți, este necesar să faci două lucruri: să-ți întocmești și lista cu lucrurile de care ai nevoie și să împachetezi deștept. Există mai multe moduri ingenioase în care poți să-ți împachetezi bagajul, în așa fel încât să îți încapă foarte multe lucruri. Ca să împachetezi eficient bagajul, tot ce trebuie este să urmărești câteva filmulețe pe YouTube, în care o să vezi oameni care își așază lucrurile în trolere sau genți în diverse moduri. Apoi, nu-ți rămâne decât să alegi metoda de împachetare care ți se pare cea mai bună.

  1. Acordă atenție eventualelor restricții în ceea ce privește dimensiunile bagajului 

În cazul în care o să călătorești cu mașina personală, nu o să ai nicio restricție în ceea ce privește dimensiunile bagajelor. În schimb, dacă o să zbori cu avionul și o să dorești să-ți iei doar un bagaj de mână, situația este complet diferită. Prin urmare, dacă o să zbori cu avionul și vei avea doar bagaj de cală, intră pe website-ul companiei aeriene cu care vei călători și notează-ți toate dimensiunile impuse.

Citește și...