A murit fiul lui Iurie Darie. Ultimele imagini cu Alexandru în viață sunt cutremurătoare: era transfigurat de boală

Autor:
Publicat: 18/09/2019 | 16:23
A murit fiul lui Iurie Darie. Ultimele imagini cu Alexandru în viață sunt cutremurătoare: era transfigurat de boală

Ducu Darie (60 de ani) s-a stins din viață, astăzi, în urma unei boli grave care l-a transfigurat în ultimii ani. Regizorul era internat de aproape două săptămâni la Terapie Intensivă. 

Ducu Darie a murit astăzi, 18 septembrie, informaţia fiind confirmată de mama lui vitregă, Anca Pandrea (73 de ani).

(DEZVĂLUIRE | Cât de ușor se fac, de fapt, banii în industria de videochat? Detalii neștiute din culise)

Alexandru Darie suferea de ciroză şi era pe listele de transplant hepatic, iar în ultimele luni starea sa de sănătate s-a agravat. La începutul lunii septembrie, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni, spun apropiaţii artistului.

Chiar dacă a reușit să țină cât mai departe de public afecțiunea de care a suferit, ultimele imagini cu Ducu Darie ajunsese de nerecunoscut. Boala l-a făcut să se topească pe picioare, iar chipul lui era aproape transfigurat de suferință.

sursa foto: Click!
sursa foto: Click!

”Nu m-a certat dacă l-am găsit într-un fel sau altul”

Acum câțiva ani, la câteva ore de la moartea lui Iurie Darie, Alexandru Darie declara că tatăl său a fost “un suflet extraordinar, care s-a luptat să trăiească până în ultima clipă“.

 “Şi-a dorit să trăiască până în ultima clipă, până la un moment dat, pentru că după aceea nu am mai comunicat prin vorbe, comunicam prin priviri. Mă strângea de mână sau îmi făcea cu ochiul”, mărturisea regizorul.

Alexandru Darie a dezvăluit că şi-a văzut tatăl cu doar câteva zile înainte de a se stinge din viaţă, iar cea mai frumoasă amintire pe care o are cu este de la vârsta de cinci ani, când Iurie Darie îl învăţa să deseneze. “A fost extraordinar pentru mine că niciodată nu m-a obligat, aşa cum încerc să fac şi eu cu fiul meu, să găsesc un drum al meu. Nici nu m-a forţat şi nici nu m-a certat dacă l-am găsit într-un fel sau altul”, a mai declarat fiul lui Iurie Darie.