Hugh Hefner, celebrul fondator al revistei Playboy, a murit miercuri la vârsta de 91 de ani, la reşedinţa sa, celebra Playboy Mansion. Celebrul om de afaceri a murit din cauze naturale, a anunţat grupul Playboy.
UPDATE: Omul de afaceri a mărturisit şi cum vrea să fie ţinut minte după moarte. “Aş dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social şi sexual şi aş fi foarte mulţumit de asta”, a declarat Hefner pentru CNN. “Sunt un copil care a avut vise şi le-a făcut realitate”.
„Life is too short to be living somebody else’s dream” („Viaţa e prea scurtă ca să trăieşti visul altcuiva”) – Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hefner, revista Playboy a marcat trecerea sa în nefiinţă.
Hugh Hefner a fondat revista Playboy în urmă cu mai bine de şase decenii. Concepută ca o revistă pentru bărbaţi, care combina imaginile femeilor pozate nud cu articole şi interviuri, publicaţia a devenit un brand, iar Hefner şi-a construit un adevărat imperiu. Revista lui Hugh Hefner a inspirat şi a fost în fruntea „revoluţiei sexuale” din anii 1960-1970.
Pentru puţin timp, de la mijlocul lui 2016 până la începutul lui 2017, revista a experimentat chiar o variantă în care evita nuditatea, dar ulterior s-a întors la formula care a consacrat-o, pentru că fanii îşi doreau să cumpere Playboy în varianta „clasică”.
De-a lungul anilor, Hugh Hefner a devenit un personaj de legenda. El a avut relaţii cu sute de femei tinere, s-a căsătorit cu câteva dintre fetele care au aparut ân revista şi a aparut în reality-show-uri alături femei care aveau mai puţin de o treime din vârsta lui.
Hefner îi are ca moştenitori pe soţia sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David şi Marston, şi pe fiica sa, Christie.
Hugh Hefner a fondat revista Playboy in 1953. Primul număr a fost realizat în bucataria lui şi finanâat cu 8.000 de dolari de la investitori. Prima ediţie conţinea o fotografie nud a lui Marilyn Monroe şi a fost vândută în peste 50.000 de exemplare, un record pentru acea data.
Revista a devenit repede cunoscută pentru conţinutul sau explicit erotic, precum şi pentru publicarea textelor unor scriitori ca Ray Bradbury, Joseph Heller, Jack Kerouac, Ian Flemming şi Margaret Atwood. Interviurile din paginile Playboy, ce includ personalităţi precum Miles Davis, Malcom X, Martin Luther King, şi, unul dintre cele mai cunoscute, George Lincoln Rockwell, fondatorul Partidului Nazist American, au şi astăzi o valoare culturală şi istorică.
Datorită celebrităţii de care s-a bucurat revista, Hugh Hefner a reuşit să-şi construiască un adevărat imperiu multimediat din cluburi, vile, filme şi televiziune, toate având ca simbol femei cu papion, în costume de iepuraş.
Angie Voicu