Categorii: StiriVedete

A murit un nume uriaș din România. Anunțul dispariției, făcut la miezul nopții

Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de pierdere. Dar destinul se dovedește a fi nemilos, iar cei care au cunoscut-o  sau au colaborat cu ea sunt, astăzi, cuprinși de durere.

”Doamna Ilinca Tomoroveanu, actriță de prim rang a teatrului românesc, Director Artistic al Teatrului Național I.L.Caragiale din București a părăsit astăzi scena vieții, dar și scena teatrului, căreia i s-a dăruit mai bine de jumătate de veac. Cu toții suntem profund îndurerați și ne rugăm pentru sufletul Doamnei Ilinca!”, se arată în textul dat publicității joi seara, la ora 21.24, de reprezentanții TNB.

ULTIMĂ ORĂ! Cine este tănărul infectat cu coronavirus! Autorităţile confirmă că și iubita lui are boala
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia Chifiriuc

”Eleganța, frumusețea, talentul și timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav și farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu își ia adio de la această lume. Suntem cu toții alături de domnul Traian Stănescu și de familia îndurerată. Dumnezeu să o aibă în pază!”, notează colegii actriței de la Teatrul Național.

Ilinca Tomoroveanu s-a născut în luna august a anului 1941 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 1964, clasa profesor Costache Antoniu, asistent Ion Cojar.

Era Director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti, din 2005 și Preşedinta de onoare a Fundaţiei Culturale „Zilele Octavian Goga”, din 1999 și membră a Senatului UNITER din 1998. Era Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, din 2012, iar în 2004 primise Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

BREAKING NEWS! Primul român mort! A fost în Italia
Detalii soc despre sotul Andreei Balan. Cel mai ascuns secret al lui George Burcea, DEZVALUIT
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia Chifiriuc
Meteo, anunț important! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Soțul Andreei Bălan prins DROGAT LA VOLAN! Scandalul ia o AMPLOARE URIAȘĂ
Lovitură totală pentru Nicușor Dan: Decizie bombă luată de PLUS (SURSE)
Romanul cu coronavirus, la Bucuresti! Ce s-a intamplat cand ambulanta a ajuns la Matei Bals! Momente incredibile
Publicat: 03/05/2019 | 06:37
Share
Publicat de
Chiperi Ionut