Categorii: StiriVedete

A murit un nume uriaș din România. Anunțul dispariției, făcut la miezul nopții

Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de pierdere. Dar destinul se dovedește a fi nemilos, iar cei care au cunoscut-o  sau au colaborat cu ea sunt, astăzi, cuprinși de durere.

”Doamna Ilinca Tomoroveanu, actriță de prim rang a teatrului românesc, Director Artistic al Teatrului Național I.L.Caragiale din București a părăsit astăzi scena vieții, dar și scena teatrului, căreia i s-a dăruit mai bine de jumătate de veac. Cu toții suntem profund îndurerați și ne rugăm pentru sufletul Doamnei Ilinca!”, se arată în textul dat publicității joi seara, la ora 21.24, de reprezentanții TNB.

Ce preț obscen cere Carmen Harra ca să-ți prezică viitorul! Cum s-a îmbogățit peste noapte
Cum s-a prins Ioana Ginghină că e înșelată de Papadopol cu soția lui Adrian Titieni! Dezvăluiri halucinante din scandalul amoros

”Eleganța, frumusețea, talentul și timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav și farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu își ia adio de la această lume. Suntem cu toții alături de domnul Traian Stănescu și de familia îndurerată. Dumnezeu să o aibă în pază!”, notează colegii actriței de la Teatrul Național.

Ilinca Tomoroveanu s-a născut în luna august a anului 1941 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 1964, clasa profesor Costache Antoniu, asistent Ion Cojar.

Era Director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti, din 2005 și Preşedinta de onoare a Fundaţiei Culturale „Zilele Octavian Goga”, din 1999 și membră a Senatului UNITER din 1998. Era Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, din 2012, iar în 2004 primise Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Andi Moisescu a fost părăsit! "A plecat fără să se uite în urmă”
Cum s-a prins Ioana Ginghină că e înșelată de Papadopol cu soția lui Adrian Titieni! Dezvăluiri halucinante din scandalul amoros
Vulpița de la Antena 1, gest șocant față de fetița ei. Și-a dat arama pe față
Nelu Tătaru: Am fost nebulizat, de aceea nu am luat COVID-19. Secretul Ministrului
Nelu Tătaru aruncă bomba: Numărul deceselor de COVID nu e cel real! Cum s-a ajuns aici
O bătrânică a găsit în grădină un „dop de sticlă”. L-a postat pe FB și când a aflat ce e a intrat...
Publicat: 03/05/2019 | 06:37
Share
Publicat de
Chiperi Ionut