Achizitionarea unui apartament 2 camere in Craiova este o investitie pe care trebuie sa o faci dupa o analiza foarte amanuntita a pietei imobiliare!

Publicat: 25/03/2020 | 12:20

Achizitionarea unui apartament este una dintre cele mai mari dorinte a multora dintre noi. Este si normala o astfel de dorinta avand in vedere avantajele oferite de catre detinerea unui apartament. Castigarea unui grad ridicat de intimitate este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre achizitionarea unui apartament. Ce poate fi mai intim decat sa stai cum vrei, cat vrei, in confortul casei tale? Posibilitatea de a putea amenaja casa dupa bunul plac este un alt motiv pentru care este oportuna achizitionarea unei case. Nu in ultimul rand, sansa de a sta intr-o casa fara a fi necesar ca luna de luna sa platesti chirie este un alt important motiv pentru care achizitionarea unui apartament este una dintre cele mai importante dorinte avute de catre multi dintre noi.

Avand in vedere ca achizitionarea unui apartament necesita o investitie foarte mare din punct de vedere financiar, trebuie ca aceasta achizitie sa fie cercetata in amanunt pentru a putea lua cea mai buna decizie cu privire la tipul de apartament achizitionat, dar si cu privire la locatia in care se afla apartamentul achizitionat.

Sfaturi pentru ca achizitionarea unui apartament sa fie o investitie rentabila din toate punctele de vedere

In ultimii ani piata imobiliara s-a dezvoltat foarte mult ceea ce a condus la cresterea preturilor din acest sector de activitate. Este adevarat ca si nivelul salariului mediu net pe tara a crescut mult in ultimii ani insa, chiar si in aceste conditii este necesar un efort financiar foarte mare pentru a putea achizitiona un apartament. Pentru ca acest efort financiar sa merite cu adevarat este necesara indeplinirea anumitor cerinte, cateva dintre cele mai importante fiind prezentate in continuarea aecstui articol.

  • Locatia in care se afla apartamentul trebuie sa fie una care ofera cat mai multe beneficii. Rentabilitatea achizitionarii unui apartament depinde intr-o mare masura de locatia in care acesta se afla. Pentru ca o astfel de achizitie sa fie cat mai rentabila este necesar ca apartamentul sa se afle intr-o zona buna dintr-un oras bun. Marile orase ale tarii sunt, evident, cea mai rentabila locatie in care poate fi achizitionat un apartament. Astfel de orase ofera mult mai multe oportunitati decat un oras mic motiv pentru care acestea sunt preferate de un numar din ce in ce mai mare de persoane. Dorinta din ce in ce mai mare de a locui intr-un oras mare din tara noastra face ca pretul apartamentelor situate in astfel de orase sa creasca foarte mult in ultimii ani. Cu toate ca preturile la care pot fi achizitionate apartamentele cresc pe zi ce trece, achizitionarea unui apartament 2 camere Craiova este in continuare o idee foarte buna din punct de vedere a gradului de rentabilitate.
  • Alege sa achizitionezi un apartament nou construit. Achizitionarea unui apartament necesita un efort financiar foarte mare. Avand in vedere acest detaliu este necesar ca apartamentul sa aiba o durata de utilizare cat mai ridicata. Indeplinirea acestei conditii nu se poate realiza in cazul in care se achizitioneaza un apartament construit acum 40 – 50 ani. Pentru ca apartamentul achizitionat sa aiba o durata de utilizare cat mai mare si pentru ca acesta sa fie construit respectand normele de calitate aflate in acest moment in vigoare este necesara achizitionarea unui apartament nou construit.
  • Zona orasului in care este situat apartamentul trebuie sa ofere toate conditiile decente de trai. Pentru a putea spune despre un apartament ca este situat intr-o locatie buna a orasului este necesar ca acesta sa poata indeplini conditiile decente de trai. Ce presupun astfel de conditii? Ca apartamentul sa fie situat in apropierea unei gradinite, scoli sau liceu, a magazinelor, a farmaciilor, spitalului dar si in apropierea tuturor institutiilor sau cladirilor de care crezi ca vei avea cea mai mare nevoie pe parcursul acestei vieti. De asemenea, este necesar ca apartamentul sa beneficieze de toate utilitatile publice aflate in acest moment pe piata.
  • Nu te intinde mai mult decat iti este plapuma! Chiar daca iti doresti foarte mult un anumit tip de apartament nu trebuie sa te inhami la un sacrificiu mult prea costisitor in comparatie cu ceea ce esti tu dispus sa platesti. In cazul in care vei ignora acest sfat este posibil ca la un moment dat in aceasta viata sa regreti ceea ce ai facut.
  • Incearca pe cat posibil sa nu apelezi la credite bancare sau nebancare pentru a putea face o astfel de achizitie. Chiar daca in momentul de fata apelarea la un credit bancar nu mai este o corvoada financiara foarte mare, este recomandat pe cat posibil sa incerci sa te descurci fara a fi necesara apelarea la un credit bancar. In cazul in care chiar este nevoie de apelarea la un credit bancar trebuie sa te asiguri ca apelezi la cea mai buna oferta de pe piata de specialitate.
  • Nu in ultimul rand, nu plati mai mult decat face! Pe piata imobiliara sunt multe oferte care nu au nimic in comun cu realitatea. Pentru a nu cadea prada unor astfel de oferte trebuie sa fii foarte bine ancorat in realitate si in ceea ce priveste piata imobiliara.

Concluzii

Achizitionarea unui apartament ramane in continuare una dintre cele mai mari dorinte ale oamenilor. Pentru ca aceasta dorinta sa se indeplineasca cat mai repede este necesar un efort financiar dar si fizic cat mai mare. De asemenea este necesar sa fii la curent in permanenta cu piata imobiliara pentru a putea identifica cele mai bune oferte.

Citește și...