Află cum să-ți protejezi câștigurile la pariuri online

Publicat: 15/03/2019 | 14:03
Află cum să-ți protejezi câștigurile la pariuri online

Vedem deseori știri despre câștiguri uriașe la loto, pariuri, poker sau jocuri de cazinou, însă de puține ori ni se servesc și informații despre foștii câștigători. Realitatea este că o bună parte dintre cei peste care a dat norocul într-un fel sau altul, ajung mai devreme sau mai târziu să risipească câștigurile, să piardă și alți bani împrumutați și câteodată chiar să recurgă la sinucidere. Astfel de situații nu sunt deloc diferite de cele ale numeroșilor fotbaliști care rămân fără bani după câțiva ani de la retragerea din activitate.

În mod concret, aproape o treime dintre câștigătorii loteriei din Statele Unite ale Americii declară faliment după câțiva ani după ce pun mână pe un câștig uriaș. Câteva exemple:

  •  – William Post III a pierdut cele 16.2 milioane de dolari câștigate în 1988 după doar câteva luni și a acumulat datorii în valoare de 500.000 de dolari.
  •  – Evelyn Marie Adams a câștigat de două ori loteria din New Jersey, în 1985 și 1986, dar și-a risipit ulterior averea pierzând banii la cazinouri, iar în 2012 a declarat în presă ca este falită.
  •  – Billie Bob Harrell Jr. a câștigat 31 de milioane de dolari, însă după ce și-a cumpărat case și mașini, precum și 500 de curcani pentru familii sărace, s-a sinucis la numai 2 ani după ce a câștigat loteria.
  •  – Andrew Whittaker avea o avere estimată la 17 milioane de dolari în momentul în care a câștigat jackpotul în valoare de 170 de milioane de dolari. Ulterior, după ce a făcut și numeroase donații în scopuri caritabile, a avut probleme mari în familie, a fost jefuit în repetate rânduri (având peste 400 de plângeri depuse în acest sens) și s-a refugiat în băutură, pierzându-și toată averea. Acesta este un bun exemplu de persoană bogată care tot nu a fost capabilă să gestioneze un astfel de câștig.

Exemplele pot continua, însă cred că mesajul este destul de clar. Bun, să revenim așadar la subiectul principal. Ce trebuie să faci ca să-ți protejezi câștigurile după ce ai dat lovitura la pariuri online?

În primul rând, trebuie să te pregătești să iei legătura cu operatorul de pariuri online în cauză și să furnizezi toate documentele solicitate. Nu te enerva pentru că agenția îți cere documente legalizate, poze cu actul de identitate în mână și cu chipul tău, facturi recente la utilități și alte astfel de lucruri, pentru că este normal să se întâmple așa.

Apoi, trebuie să negociezi o metodă de plată care să fie convenabilă pentru ambele părți. De regulă, plata prin transfer bancar este cea mai bună soluție în astfel de cazuri. Chiar dacă nu ai depus niciodată folosind această metodă, va fi suficient să faci un transfer simbolic de câțiva zeci de lei din acel cont, către casa de pariuri, pentru a putea activa acea metodă.

Nu te mai gândi să joci vreun leu în timp ce efectuează aceste verificări. Anumite agenții chiar întârzie aceste proceduri tocmai pentru a te ispiti să comiți o greșeală. În acele momente de euforie, orice persoană are tendința de a investi o parte din câștig cu gândul de a câștiga o sumă și mai mare, lucru care, nu de puține ori, duce la faliment extrem de rapid. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să ai răbdare, să menții legătura constant cu operatorul și să te asiguri că totul este în ordine. Dacă întâmpini orice dificultăți și ceva nu ți se pare în regulă, nu te apuca să ameninți casa de pariuri online, ci pur și simplu ia legătura cu un avocat care să te ajute să rezolvi lucrurile.

Nu începe să-ți faci socoteli până când nu ai banii în mână. Ia-ți o pauză de la pariat și încearcă să-ți continui viața ca și cum acel câștig nu ar fi venit niciodată. Mergi la serviciu, fă ceea ce faci de obicei (mai puțin pariurile) și încearcă să conștientizezi că e foarte posibil să nu mai ai niciodată în viață o astfel de ocazie, așa că începe prin a te gândi la prioritățile tale, lăsând câștigul la o parte. Nu face nimic nechibzuit și încearcă să progresezi treptat. Nu-ți vinde mașina în schimbul a 1.000 de euro pentru a-ți cumpăra un bolid în valoare de 30.000 și nu te muta de la casa natală din Bălăceanca în centrul Bucureștiului pe Magheru.

După o vreme, după ce ai avut timp de gândire și ți-au trecut multe prin cap, dacă vrei să pariezi, joacă doar de plăcere, fără să te gândești că vei mai da lovitura încă odată, pentru că acest gândi te-ar putea împinge să nu joci responsabil. Inspiră-te din ponturile din biletul zilei de la specialiști, aplică o strategie de money management precaută și de bun simț și nu te dezrădăcina cu nimic, pentru că altfel, foarte rapid vei ajunge înapoi în punctul A sau, Doamne ferește, mort!

Citește și...