principala

Bucharest Christmas Market este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa. Intrarea este libera!

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetina, proiectii arhitecturale pe cladirile istorice din Piaţa Universităţii, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoţei şi luminiţe.
 

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziţiona obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate.

targd e craciun

De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. şi pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodata, unii dintre meşterii prezenţi la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumuseţea artei, tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

Surprize pentru cei mici

Copiii din Bucuresti si nu numai sunt asteptati in targul de la Universitate unde il vor intalni pe Moş Crăciun. Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria întâlnirii cu spiriduşi şi alte personaje de poveste. De asemenea, copiii pot lasa scrisorile pentru Moşul la cutia poştală a acestuia, într-un loc special amenajat.

targd e craciun

Program artistic

Pe scena Bucharest Christmas Market vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeaşi scenă artişti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele tarii, precum şi trupe cunoscute. Pe scena din Piata Universitatii vor urca aristi ca : Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel si Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Seicaru si Loredana si Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.


Campanie umanitara

Bucharest Christmas Market are, ca in fiecare an, si o componenta sociala, in cadrul Târgului desfăsurandu-se Campania "Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun...." organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin creart, în parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor România
Prin această campanie, tuturor vizitatorilor li se oferă prilejul de a fi Moş Crăciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor România şi de a simţi bucuria unică de a dărui.
Vizitatorii sunt invitaţi la căsuţa SOS pentru a sprijini SOS Satele Copiilor România să ofere celor 240 de copii o familie unde aceştia cresc, se dezvoltă şi se bucură de clipele frumoase ale copilariei.
La Casuta SOS va fi amplasat "un bradut al dorintelor" impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Vizitatorii care vor sa se implice pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.
Totodata, vizitatorii pot face donaţii de cărţi şi jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Moş Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani in lume si de 24 de ani in Romania –“oferim o familie iubitoare pentru fiecare copil”. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Children’s Villages International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.

Mai multe informaţii despre eveniment,pot fi accesate pe site-ul www.bucharestchristmasmarket.ro.


 

Citeste despre:targ de craciun bucuresti, idei de cadouri craciun, bucharest christmas market, sos satele copiilor


Share On Facebook