Alexandru Darie a fost înmormântat. Cum a apărut Anca Pandrea la funeralii. IMAGINI EXCLUSIVE

Publicat: 22/09/2019 | 14:38

Alexandru Darie a fost înmormântat în această după-amiază în Cimitirul Bellu din București și vă prezentăm imagini în exclusivitate de la ceremonia religioasă. Regretatul regizor a fost condus pe ultimul drum de oameni obişnuiţi, studenţi, dar şi personalităţi artistice. Printre cei care au mers să îi aducă un ultim omagiu înainte să fie îngropat se numără și Anca Pandrea, care a spus inițial că nu poate să îl vadă în sicriu pe lui Ducu Darie, fiul fostului ei soț.

Alexandru Darie a fost înmormântat astăzi

Regizorul Alexandru Darie își va dori somnul de veci lângă părinții lui, Iurie Darie și Consuela Roșu. Mai multe coroane de flori au fost trimise din partea unor instituţii precum preşedinţia României, dar şi Familia Regală a României.

Ducu Darie, așa cum îi spuneau apropiații, a murit la vârsta de 60 de ani și fusese diagnosticat cu o afecțiune delicată la ficat în urmă cu mult timp: ciroză, iar de curând starea lui s-a agravat. El era internat la Spitalul Fundeni, pe secția de Terapie Intensivă când s-a stins.“Cel mai preţios lucru este timpul şi îmi pare rău că în unele momente ale vieţii mele am lăsat să treacă timpul. Dacă ar fi să o iau de la început, acesta este singurul lucru pe care într-un fel l-aş schimba, pentru că până la 20 de ani timpul este al tău, după 30 este al altcuiva şi cu cât mergi în sus, cu atât devine mai fulgerător, mărturisirea Alexandru Darie în 2011, informează mediafax.ro.

Ducu Darie, înmormântat lângă părinții lui, Iurie Darie și Consuela Roșu © CANCAN.RO
Ducu Darie, înmormântat lângă părinții lui, Iurie Darie și Consuela Roșu © CANCAN.RO

În urmă cu aproape două săptămâni, Ducu Darie a fost internat de urgență la spital, din cauza unor complicații la plămâni. Ele au fost făcute pentru că regizorul suferă, de ani buni, de ciroză, în stare avansată, ceea ce i-a afectat, acum, și celelalte organe interne. La Fundeni, el a venit în crize puternice, pe care medicii au încercat să i le reducă din punct de vedere al durerilor, printr-un tratament medicamentos intensiv, cu perfuzii și calmante”, au dezvăluit persoane din spital, cu puțin timp înainte ca familia să anunțe moartea lui Ducu Darie.

Cum a apărut Anca Pandrea la priveghiul lui Alexandru Darie

Deși inițial a declarat că nu va merge la înmormântarea fiului lui Iurie Darie, Anca Pandrea nu a rezistat și ieri, ea a mers la căpătâiul acestuia, unde a aprins o lumânare și și-a rămas bun de la Ducu Darie. Momentele emoționante s-au petrecut la Teatrul Bulandra, acolo unde s-a aflat sicriul cu trupul marelui regizor. Cu poza lui Iurie Darie la piept, actrița s-a rugat pentru sufletul băiatului soțiului ei: “Or să fie împreună acum, Ducu și Iura al meu”, a spus plângând Anca Pandrea, potrivit wowbiz.ro.

Alexandru Darie, unul dintre cei mai apreciați regizori români

Cu spectacolul “Visul unei nopți de vară”, Alexandru Darie a fost invitat în 1991 de London International Festival of Theatre (LIFT), a susținut un turneu în Marea Britanie, iar jurnaiștii de la “The Guardian” au apreciat: “este cea mai bună producție prezentată în Marea Britanie după Visul unei nopți de vară regizat de Peter Brook”.

Ducu Darie a regizat şi spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre din New, dar şi la Globe Theatre Tokio, Japonia. El a jucat şi în filme, precum „Galax, omul păpuşă” (1984), de Ion Popescu-Gopo, dar şi mai recentul „Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob (2015).

Citește și...