ANM, alertă de caniculă în România! Sunt așteptate temperaturi record în următoarele trei zile

Publicat: 18/07/2019 | 18:58
ANM, alertă de caniculă în România! Sunt așteptate temperaturi record în următoarele trei zile

Timp de trei zile, va fi caniculă în România! Temperaturile vor ajunge la 35 de grade Celsius, însă temperaturile resimţite ar putea depăşi pragul de 40 de grade, în anumite zone. 

Spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reveni la normal, însă va rămâne călduroasă în mare parte din regiuni. Valul de căldură care va afecta România ajunge şi în alte ţări ale Europei, printre care Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Austria sau Olanda.

Specialiştii au explicat că există o mare şansă ca luna iulie 2019 să bată recordul de temperaturi, la fel cum s-a întâmplat şi în iunie. Meteorologii europeni au precizat că astfel de valuri de căldură ar putea continua pe toată perioada verii, precum şi în prima perioadă a toamnei, potrivit Observator.tv.

Căldura va fi insuportabilă în special în zilele de luni și marți, 22 și 23 iulie. Canicula va afecta în special vestul, sud-vestul și sudul teritoriului. Ploile vor lipsi în aceste trei zile în Bărăgan și Oltenial, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare și în Dobrogea și sudul Moldovei. Astfel de episoade de căldură vor continua pe toată perioada verii, iar vreme caniculară se poate anunța și în luna septembrie, avertizează meteorologii.

Citește și...