ANM anunță un val de aer sufocant în România. Ne așteaptă zile de foc!

Publicat: 13/06/2019 | 12:16
ANM anunță un val de aer sufocant în România. Ne așteaptă zile de foc!

ANM anunță un val de aer sufocant în România. România va trece prin zile de foc, avertizează meteorologii. Temperaturile vor crește foarte mult, iar disconfortul termic va fi accentuat. 

Din cauza umidității ridicate, o temperatură de 31 de grade se resimte ca și cum ar fi 40 de grade Celsius. Iar acesta este doar începutul, fiindcă temperaturile vor crește de la o zi la alta, iar căldura sufocantă va alterna cu ploi torențiale.

Și meteorologii europeni au avertizat că vor urma zile caniculare în Europa, iar România face parte dintre țările care vor avea de înfruntat valul de căldură. Vor urma temperaturi de 35 de grade la umbră, iar mercurul termometrelor va urca până la 40 de grade.

”Este foarte important să te hidratezi”

Meteorologii avertizează că vor fi înregistrate și temperaturi de peste 35 de grade. Dar nu atât temperaturile mari, cât prezența umezelii este periculoasă,  umezeală care accentuează disconfortul termkic. Cel mai rău ne simțim noaptea, dacă temperaturile nu scad sub 20 de grade celsius. Nu ne putem odihni și așa acționează cel mai accentuat disconfortul termic, explică dr. Ovidiu Peneș:

„Poti, din cauza căldurii, să faci un accident cerebral sau infarct. De aceea, este foarte important să te hidratezi. Pe de altă parte, aveți mare grijă la mașină când dați drumul la aer. Compușii sunt otravitori”, informează stirilekanald.ro.

Citește și...