ANM, avertizare emisă luni dimineață, la ora 7:35. Fenomene meteorologice ciudate pentru luna iunie în România

Publicat: 17/06/2019 | 07:59
ANM, avertizare emisă luni dimineață, la ora 7:35. Fenomene meteorologice ciudate pentru luna iunie în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut, luni dimineață, la ora 7:35, o avertizare de cod galben. Fenomenele meteorologice prezente în luna iunie vor fi destul de ciudate, la noi în țară.

Meteorologii anunță că în data de 17-06-2019, de la ora 7:35 până la : 17-06-2019, ora 9:00, se va semnala ceață, care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Zonele vizate: Județul Harghita: Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni

Atenționare meteo ANM pentru ziua de Rusalii! Se întâmplă între orele 12:00 și 22:00 în România

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

COD GALBEN de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil azi între orele 12:00 – 22:00

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Citește și...